Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Фалшив хляб от фураж троши зъби

Производителите масово вече правят хляб от фуражно зърно, защото то е по-евтино.

Потребителите могат да разпознаят такива самуни по това, че в тях има много шупли, а освен това кората им е толкова твърда, че че човек може да си счупи някой зъб, каза главния секретар на Федерацията на потребителите Павел Кърлев. Освен това за да подобрят вкуса, производителите влагат много подобрители и набухватели.

Качеството на насъщния в последните години се влоши изключително много. За да компенсират повишените транспортни разходи заради скока на дизела, производителите минават на все по- некачествено и евтино брашно.

Освен това хипермаркетите са заляти с хляб от Полша и Унгария, съобщи Мариана Кукушева, председател на федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите в България. Питките идват от чужбина замразени и се пекат на място. Когато са топли, изглеждат много апетитни. В мига, в който изстинат обаче,почват да се ронят, а като се срежат, се разпадат.

Проблемът според Кукушева е, че за да издържи транспортирането му от една държава в друга, освен че се заразява, в хляба се влагат и много консерванти.

От Полша внасяме и яйца, за които има съмнения, че са от ферми, които не покриват стандартите на ЕС за големина на клетките.

От Румъния и Унгария пък внасяме прясно мляко, от което у нас правим кисело. Причината е, че родните производители също не могат да покрият стандартите за качество на суровината.


ВИЖ ВИДЕО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *