Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Европа ни субсидира, за да рекламираме сирене и кашкавал

Кашкавал

Рекламираме сирене и кашкавал с европейски пари

Малко над 3 млн. лв. е субсидията по програмата „Европейско сирене, моля„. Парите са с цел да се популяризират българските млечни продукти в останалият свят.

В момента се прави мащабна реклама, чрез медии, клипове по киносалони и международни изложения. Продуктите са стигнали до Украйна и Русия, а се очаква да се започне и работа над другите континенти. Програмата е одобрена от Европейската комисия и дава възможност на производители на промотират своите качествени продукти. Фонд „Земеделие“ има сключени договори за над 25 млн. лв, които трябва да подпомогнат разпространението на сирена, кисело мляко, кашкавал, компоти, конфитюри, лютеница, както и качествени вина. Целта е да се засили българската икономика, а продуктите да  станат световно известни.

Всички, които имат идея за популяризиране на нашите продукти, могат да дадат предложение в Министерството на земеделието и храните. От там Постоянната консултативна комисия избира най-добрите предложения и се изпращат за одобрение към Европейската комисия. Ако  програмата бъде одобрена, от Европа ни дават половината пари, 30%  от фонд Земеделия и 20% се осигуряват от бенефициента.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *