Европа наводнена от заразен с антракс хероин

0
Хероин

Здравните власти във Великобритания алармираха, че зависимите от хероин са изложени на огромната опасност да им пробутат наркотик, заразен с антракс. Това стана, след като в Блекпул само за един месец беше регистриран втори смъртен случай на наркоман, който е починал от коварната болест след вероятната употреба на заразена дрога.

От службите обаче уточняват, че към момента няма стопроцентови доказателства за замърсен наркотик, а в момента тече основно разследване. В цяла Европа пък в последно време са регистрирани осем такива случая, но засега няма явни факти, които да ги свързват по някакъв начин.

Хероин

Здравните специалисти разкриват, че антраксът по принцип е най – обикновена бактерия. Опасността обаче идва, ако спорите бъдат вдишани през носа, защото тогава заразата се развива със страхотна бързина и докато се появят първите симптоми, ситуацията вече е необратима.

От общо десетте такива случая в Европа, четири са станали в Англия, в Германия са три, два в Дания и във Франция един. От здравното министерство на Великобритания отправиха апел към всички употребяващи хероин да се прегледат, ако забележат каквито и да било симптоми на инфекция. Най – характерните са висока температура, главоболие, задух.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=DhtE5vbZYiw

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *