Еврика! Учени откриха разликата между любов и сласт

2
Любовта е комплексно явление

Учените най  – накрая успяха да установят, в какво се състои всъщност различието между любовта и сластта.   Оказа се, че сластта активизира  дейността в онази   част на  мозъка,  от която зависи  удоволствието, което изпитваме.

Сластта е равносилна на секса и удоволствието

Любовта пък съответно въздейства на тази част от мозъка ни, която отдава значение на изпитаната наслада и активизира пристрастяване към обекта, който ни я доставя. За да достигнат до този извод   учените са проучили обстойно   20 широкообхватни изследвания по темата, които изследват в дълбочина мозъчната дейност на човека,  докато той гледа снимки на своя обект на желание или пък го вижда в реалността.

Утвърденият специалист Джим Пфаус от университета в Монреал разяснява, че въщност сластта се препокрива със страстта и е първичният инстинкт –  желанието за секс, докато любовта е нещо много по  – сложно и комплексно. Много   често обаче любовта и сластта вървят ръка за ръка, което е разбираемо и почти идеалната основа за смислена връзка, но когато сластта надделява в една двойка, то тя е обречена на гибел, защото свръх силните емоции не водят до нищо добро, разясняват още експертите.

Любовта е по –  комплексното и трайно явление!  ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *