Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

EVN: Нашата печалба е твърде малка, питайте ДКЕВР

Австрийците печелели по – малко от 6 стотинки на левче

Йорг Золфелнер

Йорг Золфелнер

Директорът на EVN у нас Йорг Золфелнер заяви на нарочна пресконференция, че ръководената от него компания няма никаква вина за създалата се ситуация. Според неговото мнение, те печелят по – малко от 6 стотинки на лев и едва ли не работят на загуба в последните години. Каквито и нередности да има, EVN си измиват ръцете с ДКВЕР, защото именно от регулатора определяли условията.

Шефът на австрийската компания допълни, че в договорите нямало нито една дума за гарантиране на каквато и да е възвръщаемост, за обема на инвестициите или признаване на някакви разходи. Всичко това се „спуска” от ДКЕВР и именно в тяхната работа трябва да се търси вината.

Протести срещу монополите

Протести срещу монополите

Според Золфелнер, реалната възвръщаемост на EVN е точно 5. 85 %. Казано с други думи, българите плащали едва по шест стотинки за всеки един лев изразходвано електричество. Останалото отивало за разплащания с държавните компании, за Данък добавена стойност, за събиране на пари и поддръжка на мрежата. В същото време утвърдената от ДКВЕР възвръщаемост била цели 16 %, но те не се и надявали да достигнат тези нива.

Шефът на EVN надмина себе си и заяви, че печалбата на компанията за целия период на работа в България се равнява на нищожните 315 милиона лева, а пък направените инвестиции в дейности за подобряване на услугите надхвърлят 1. 1 милиарда лева!

Интересно защо обаче той категорично ОТКАЗА да каже каква заплата получава, но наблегна на факта, че тя не се плаща от българските граждани. Освен това нито един от мениджърите не разполагал с джип за лични нужди.

Излишно е да коментираме, че това са поредните лъжи, пясък и пепел, които се хвърлят в очите на хората. Защото разказът на EVN звучи като приказката за добрия принц, който работи на загуба за ползата на обществото и се радва, когато му ръкопляскат.

Виж видео:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *