Евала! Българин грабна награда “ Еми“

0
Българин грабна приз за работата си по "Пингвините от Мадагаскар"

Най – накрая поне един българин да получи световно признание и престижна награда от кино индустрията. Нашенският аниматор Христо Стамболиев бе удостоен с награда „Еми“ за дневна тв продукция и по – конкретно за труда си по анимационния сериал „Пингвините от Мадагаскар“.

Христо Стамболиев всъщност от години пребивава в Лос Анджелис и споделя престижната награда със своя екип Дейвид Нот, Стив Лотър, Лиса Шафер и Шаун Кашман.

Христо Стамболиев е кадър на НАТФИЗ

Официално българинът и колегите му по анимационна режисура ще се сдобият с отличието на 23 юни на тържествена церемония в Бевърли Хилс. Христо Стамболиев е родом от Ловеч и е кадър на НАТФИЗ, но от 1998 година живее в чужбина, след като продукцията му „Кацнал бръмбар на трънка“обира овациите на редица престижни кинофестивали и му проправя път към световната сцена.

У нас името му  е по – познато покрай българската анимация „Невероятните приключения на Синдбад мореплавателя“. След като занимава да работи в Лос Анджелис Христо Стамболиев работи по редица проекти и ето, че признанието не закъснява.

„Пингвините от Магадаскар“ донесоха награда  “ Еми “ на българския аниматор Христо Стамболиев!  ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *