Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Ето тук може да падне вашето дете

Ужасът във варненския мол, при който се преби 4-годишният Стефан, е бил на крачка да се повтори в София. Разтреперани родители алармираха, че в търговския център на „Цариградско шосе“ зее страховита дупка между металните прегради и една от стените – достатъчно голяма, за да се промуши малко дете.

Зейна дупка и в мола на „Цариградско шосе"

Зейна дупка и в мола на „Цариградско шосе“

През август 4-годишният Стефчо, оставен на аниматори във варненския мол едва не умря, след като падна от 10 метра височина, повлечен от ескалатор. Детето изпадна в кома и едва оцеля. Сега пък поредното хлапе за малко не станало жертва на недомислицата в обезопасяващия парапет. Родителите се слисали, когато на първия етаж едногодишното им дете успяло да се промуши в отвор между металната ограда и стената.

Ексалатор с дупка между етажите в столичният мол "Парадайс"

Ексалатор с дупка между етажите в столичният мол „Парадайс“

„Ако не го държах за ръка, щеше да падне от няколко метра право на долния етаж“, разказа ужасеният родител. Той съобщил веднага на охраната и получил обещание пропускът да бъде отстранен.

2 месеца по-късно човекът бил изумен да види, че дупката продължава да зее. Вече вбесеният баща алармирал отново за опасността и получил обещание от служителка на гише „Информация“, че ще премахнат опасността, но след писмена молба. В края на октомври човекът пратил мейл, но отговор така и не получил.

Едва след журналистическа намеса съвсем наскоро търговският център взел мерки и затулил опасната за децата пролука. В същото време, независимо от нередовното съоръжение в мола на „Цариградско“, Дирекцията за строи телен контрол започна проверка във всички молове и големи търговски центрове за пукнатини заради трагедията в Латвия, където се срути мол и загинаха десетки. Заповедта спусна министърът на инвестиционното планиране Иван Данов.

Цяла седмица ще бъдат оглеждани под лупа и пътищата за евакуация и пожарната безопасност. Ще бъдат изисквани проектите за строеж на сградите и цялата документация. Инспекторите ще проследят дали има изменения в конструкцията, напуквания и ладане на мазилки.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *