Есил Дюран си призна за Ахмед Доган !

0

esil-diuranАхмед Доган е много интересен човек, аз съм  разговаряла с него няколко пъти, каза в ефир певицата Есил Дюран.  Тя призна, че няколко пъти е пяла на Сокола при събирания на актива  на ДПС. И добави, че в това няма нищо лошо.

Преди участия съм слушала негови изказвания, които ми направиха впечатление и ги запомних. По-късно пак на една партийна сбирка преди да пея, поговорих с него и му припомних какво е казал миналия път. Той остана много изненадан, че помня и че даже го цитирам.

Според нея в България между обикновените хора има етническа солидарност, но политиците нарочно ескарилат напрежение, за да се възползват от него. Чак настройват хората един срещу друг.

Есил призна, че не може да разбере защо в политиката има толкова много омраза. Тези хора от години работят заедно и би трябвало вече да се познават, да си знаят и хубавите и лошите черти и заедно да впрегнат сили и да работят за България. Вместо това те непрекъснато пускат компромати един за друг,  надлъгват се, надцакват се, а това не е хубаво за хората.

Тя е озадачена как политиците не могат да се разберат помежду си  и даде неочаквано за  пример собственото си семейство. „Ние 13-години сме заедно с  Борис, бащата не детето ми. И през това врече се научихме да се обичаме  все повече и повече, да правим отстъпки, за да се чувства добре другият, да правим компромиси и така да усещаме все по-силно любовта. Неговото семейство и моето се разбират много добре, няма кавги, няма цупеници, няма кой какъв е. Така трябва да бъде и в политиката, мечтае си певицата.

Есил Дюран каза, че не влиза в общоприетия калъп чалгаджийка, защото е завършила консерваторията и в началото е пеела джаз. Лошото било обаче, че у нас джазът не върви и се наложило да се примири с музика, която е по-комерсиална и по-слушаема. Тя призна, че иска да извади дори чалгата далеч от кабапчетата и шопската салата и да  я доближи до истинското изкуство. Но първо хората трябва да са готови.

Сега певицата е жури в „България търси таланти“ и признава, че кастингите вървят добре. Имало много таланти, някои доморасли, други шлифовани. Предвижда, че борбата ще бъде много сериозна. Есил не крие и истинското си име. Тя е родена в мюсюлманско семейство и е кръстена Исмигюл, котоо    ия икш  И нашите семейства се разбират добре, защо останалите не могат да го направят“, зачуди се певицата. Тя не скри опитите си да не й се лепва етикетът фолкпевица. Есил Дюран е завършила музикалната консерватория и много преди да запее фолк, е изпълнявала джаз. „Искам да изкарам музиката извън кебапчетата и шопската салата“, издаде желанието си Дюран, която ще е и в журито на търсенето на таланти. Всъщност турското име на Есил е Исмигюл. То е от арабски произход и означава „името й е роза“, обясни певицата. А Дюран е сценичен псевдоним.

ВИЖ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/8K3SQYzsCUk

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *