Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

ЕС критикува страната ни заради масовото раздаване на гражданство

pasportОстри критики към прекалено лесното раздаване на български паспорти на чужденци извън ЕС отправят останалите страни членки. Хиляди се възползват от възможността да се доберат до Западна Европа през София. Министърът по въпросите на българите в чужбина, проф. Божидар Димитров, е сочен от европейската преса като главен виновник за преселението на хиляди „нови българи“ годишно към богатите страни, сочи поредната скандална новина.

Бившият директор на НИМ се опитва да успокои страховете на европейските ни партньори с твърдите си обещания за строг контрол при издаването на паспорти за чужденци. По негови думи, кандидатите трябва да говорят български и да притежават истинско свидетелство за раждане. Страните членки, като

Европа роптае против разрастването на ЕС чрез България

Европа роптае против разрастването на ЕС чрез България

Великобритания, Франция и Германия, към които е насочен основният приток от емигранти, обаче не вярват на думите на Димитров.

Масовото раздаване на паспорти на македонски граждани се определя като незаконно разширение на границите на ЕС. Македонците се възползват от историческото минало с България, за да се доберат до „обетованата земя”, наречена Европейски съюз. Иначе Македония още дори не е одобрена за кандидат – член, а за присъединяване не може да се говори, поне в следващите 10 години.

Освен македонците, проблем се оказват и бесарабските българи, на които също се раздават паспорти. Не знае колко точно са българите, избягали в Украйна и Молдова по време на турското робство. Божидар Димитров твърди, че само в Молдова живеят 90 000 изгнаници. Няма обаче документи, доказващи по безпорен начин, че тези хора са дошли от България.

Как македонци и косовари стават българи – ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *