Епидемия от сърдечни заболявания тресе Свиленград

0

Исхимичната болест на сърцето е най-честата диагноза, поставяна през последните седмици в Свиленград. Интересното е, че тя тресе само митничари и то такива, които са заловени да крадат.

От осемте обвинени в корупция митничари, четирима са уволнени, а четирима стоят под домашен арест с тежката диагноза. Интересното е, че докато работили за държавата и най-вече за себе си, те нямали никакви оплаквания и не си взимали болнични. След ареста обаче групово хванали едно и също. Докато са в болнични ще получават заплатите си и никой не може да ги освободи от работа. Номерът с болничните е стар колкото смета. Не е ясно защо четиримата не са изпратени на кардиолог в София да се потвърди или отрече диагнозата им.

 Запознати с митническите номера твърдят, че в момента се чака случаят да утихне и болните да се върнат по местата си. Интересното още е, че при спецакцията на полицията бяха задържани 32-ма, признати за виновни само 8, а от тези осем, половината се хванаха за сърцето. В мрежата се шегуват, че не е лесно да се краде и най-вероятно разболелите се са изпитвали угризения на съвестта, свивало им се сърцето от притеснение, най-вече да не ги изловят и оттам се пръкнала и диагнозата. Все още здравите служители на митницата се явиха на тест за лоялност в края на миналия месец . 17 процента от тях тотално са се провалили, а цели 40 процента не са го издържали. Въпреки това Симеон Дянков отмени решението си да мести митницата в Бургас и я остави в Свиленград с мъглявото обяснение, че засега това нямало как да стане, като малко преди това беше категоричен, че ще стане.

Бедни митничари. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *