Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Експерт: Похитителите на Лара мълчат с цел психическо изтощение

Това е причината за пълната липса на искания

Лара Банева

Лара Банева

Експертът по национална сигурност Пламен Василев заяви, че целта на похитителите на Лара Банева е да изтощят и сринат психически нейните родители. Това се доказва от поведението им и пълната липса на каквито и да било искания в продължение на цяла седмица. Василев обясни, че това не е типично при случаите на отвличане за откуп, при които бандитите се свързват с близките около две денонощия след нападението.

„Тези хора са професионалисти и липсата на всякакви искания цяла седмица, определено има своята цел. Когато става въпрос за отвличане срещу откуп, обичайно се свързват с близките не по – късно от две денонощия. Аз лично тълкувам сегашното изчакване като изпитан подход за психическо изтощение на роднините, защото всеки родител ще се съгласи на каквито и да е искания, след като толкова дълго време е подложен на силен стрес” – коментира експертът.

Къщата на Брендо

Къщата на Брендо

Василев допълни, че когато се установи контакт, роднините на първо място трябва да поискат доказателство, че отвлечената жертва е жива. Освен това от изключително значение е близките да не се съгласяват с всички искания на похитителите, които обикновено в началото са непосилни.

„При откуп първите искани суми са откровено непосилни. Искат да им бъдат предоставени огромни суми, които да се съберат в кратки срокове. Никое семейство не трябва да допуска грешката и да се съгласява да прави невъзможното”, подчерта той.

От гледната точка на специалист, Пламен Василев коментира и теорията, че Лара Банева е отвлечена, за да се осигури мълчанието на Брендо пред властите в Италия. Според него това е допустимо, но е напълно възможно детето да е похитено и заради съвсем други отношения.

Той обясни още, че отвличанията се организират по принципа на „клетъчната структура” – само един от дадено звено познава по един единствен представител на другите замесени групи. Преговорите се водят от „Мозъка” на отвличането. Пламен Василев припомни в тази връзка, че идеологът или „мозъкът” на „Наглите” така и не беше открит, въпреки че групата бе разбита още през 2009 година.

Виж видео:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *