Еколози в битка срещу олигарси за спасяването на Рила. На чия страна е държавата? – видео

2
Олигарсите разграбиха и планините
Олигарсите разграбиха и планините

Държавата продължава да брани интересите на олигарсите, вместо националните. Поредното доказателство е второто отлагане на решението за включването на Рила – буфер в европейската мрежа на защитените територии НАТУРА – 2000 .

Основният проблем за управляващите е, че в спорната зона около Национален парк „Рила” има обекти,
собственост на Христо Ковачки, братя Милен и Георги Велчеви, както и столични общинари. Затова и включването на Рила – буфер в НАТУРА – 2000 се отложи за втори път, след първото заседание по въпроса през

"Супер Паничище" на Ковачки попада в Рила- буфер
"Супер Паничище" на Ковачки попада в Рила- буфер

октомври 2010 г.

Днешната среща между експерти и Министерство на околната среда и водите (МОСВ) беше съпроводена с протести на еколози пред сградата на ведомството. За да саботират исканията на природозащитниците, бяха организирани групи, които да протестират срещу разширяването на НАТУРА – 2000.

Решението на проблема изглежда просто – Европейската комисия изисква от страната ни определен процент защитени местности, включени в общата европейска мрежа за опазване на застрашените видове. Ако не изпълним европейските директиви за опазване на природата, ще ни бъдат наложени милиони евро глоби.
Интересите на олигарсите обаче, които незаконно застрояват

Саботират протести на еколози с наемници
Саботират протести на еколози с наемници

защитените територии, изглежда, са по- важни от задълженията ни към европейските ни партньори. Поне това показват с колебанието си управляващите.

В Рила – буфер влизат – „Супер Паничище” на Христо Ковачки и незаконната му ски – писта, проекта „Супер Боровец”, част от горите на Симеон Сакскобургготски, инвестиции на бившия финансов министър Милен Велчев и брат му, както и на Златко Баретата. Все хора, срещу които Бойко Борисов размахваше пръст, а се оказва, че сега брани интересите им. Да не забравяме, че като кмет на София, настоящият премиер беше готов да изсече Витоша, за да има зимна олимпиада в столицата.

България и НАТУРА – 2000. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *