Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Еколози: По – малко от 100 години до апокалипсиса!

Остават по – малко от 100 години до апокалипсиса

Земята е изправена пред апокалиптичен срив, алармираха водещи еколози след края на последното проучване за състоянието на екологичното равновесие на планетата.

Според учените, ако не бъдат взети неотложни и спешни мерки, до края на този век глобалната екосистема ще рухне тотално и то за много кратки срокове, а не с течение на годините, както се твърдеше досега. Подобен унищожителен сценарий за бъдещето на планетата може да бъде предотвратен само, ако се вземат мигновени мерки.

Ноевият ковчег

Изследванията са дело на 22 –а от водещите еколози, биолози, палеонтолози и геолози жители на три континента, а резултатите са обнародвани в някои от най – авторитетните издания на света. Препоръките на професорите са оповестени преди конференция на ООН по устойчиво развитие, която ще се състои през този месец в Рио де Жанейро, Бразилия.

Според конкретните факти, най – сериозната заплаха за равновесие в екологията идва от ръста на населението, глобалното затопляне и продължителното влошаване в състоянието на цялата околна среда. Според учените, през 2050 г., населението на планетата ще нарасне до 9. 3 милиарда, което ще затрудни изхранването на толкова много хора.

До този период ще продължава и глобалното затопляне на климата, а температурите ще се повишат средно с по около два градуса годишно. При запазване на тенденцията по затопляне е напълно възможно да започне бързо разтапяне на ледовете по полюсите, което ще предизвика невиждани наводнения.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=Bx_huebpShc

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *