Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

ЕК знае кои са мафиотските групировки у нас, правосъдният ни министър – не знае

Не зная кои са дванадесетте групировки, които управляват страната и които влияят на политиката на правителството, заяви издънващо днес министърът на правосъдието Диана Ковачева.  Точно това обаче е основното обвинение в доклада на ЕК и там се твърди, че 12 престъпни групировки диктуват какво да се прави в България.

Ковачева не можела да спомене наслуки имената им, тъй като рискувала някоя от мафиотските структури да се обиди и да я обвини в некоректност. Тяхното поименно изброяване можел да направи само съдът. Ковачева посочи, че постоянно се водят разговори с европейските комисии по така наречените знакови дела. И въпреки че се водят нон стоп разговорите, тя де факто не се ангажира да назове дори една, а не цели 12 престъпни групи, които са се слели с властта. Това е доста обезпокоително, след като и правосъдният министър мълчи. Щом мълчи, значи знае кои са, но не смее да ги каже, коментираха веднага интернет-потребители. А щом пък не смее да ги каже, значи те са свързани със сегашната власт със сигурност, допълниха те.

 Министър Ковачева обясни, че много трудно се доказвала вината на мафиоти, защото те си наемали добри адвокати. Тя пропусна да спомене обаче, че ако от полицията са предоставени неопровержими доказателства и прокуратурата е идеално подкована по делото, никой адвокат, дори да е вълшебник, не би могъл да спаси обвиняемите. Ковачева обаче каза, че е започнал анализ защо се бавят някои от делата в България.  Да знаеш, че в България управляват не политиците, а мафията е достатъчно страшно. Но министърът на правосъдието да не знае кои са лицата на мафията, въпреки че срещу тях се водят дела, вече е непростимо, написаха юзъри.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *