Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Едва 6 % от българите ще пътуват за Нова година

Нова година

Нова година

Вижте къде ще празнува българина

Според последното проучване на Националния център за изучаване на общественото мнение (НЦИОМ), едва 6 % от българите ще посрещнат Нова година в чужбина, курорт или при близки в друго населено място. 76%, или основната част от хората, ще изкарат празника в домашна обстановка, а 10% все още не са решили къде ще бъдат в новогодишната нощ. Проучването е направено в началото на декември, в него са участвали 1 000 българи от 86 населени места.

На място ще останат най – вече хората във възраст над 60 години, хората с ниски доходи, живеещите в малките населени места. Тези, които все още не са взели решение какво ще правят пък са предимно млади хора на възраст до 29 години, сред които ученици и жители на столицата.

Нова година

Нова година

5 % от запитаните са решили, че ще празнуват в обществено заведение като дискотека или ресторант, а всички те са се определили като финансово задоволени. 1 % от анкетираните ще посетят безплатните концерти по площадите в по – големите градове, а също толкова ще работят в нощта на Нова година.

От НЦИОМ уточняват, че резултатите от проучването през тази година не са много по – различни от същата анкета за миналата 2011 г. Също така въпреки инфлацията, отделените за празниците средства остават почти без промяна.

32 % от участниците в запитването са отделили от 50 до 100 лева, 28 % пък от 20 до 50 лева. 20 % от гражданите са в състояние да похарчат повече от 100 лева за новогодишната нощ, а 15 % едва 20 лева. Цели седем процента обаче заявяват, че нямат абсолютно никаква възможност за празнуване и поради това не са предвидили никакви средства.

По отношение на закупуването на подаръци, малко повече от половината нашенци твърдят, че ще похарчат суми от 20 до 100 лева. Почти двадесет процента ще изхарчат затова до 20 лева, малка част повече от 100 лева. Цели 17 % пък обявяват, че нямат пари и за подаръци.

Виж видео:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *