Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Джеймс Уорлик проговори: Разсекретете енергийните договори, там има страшни тайни!

Джеймс Уорлик

В последните дни на своя мандат американският посланик Джеймс Уорлик проговори и най – накрая каза нещо смислено, което да е от полза на България. В свое интервю той заяви, че твърдо застава зад идеята за тотално разсекретяване договорите на българската енергетика.

По негово мнение, високата цена на електричеството у нас се дължи именно на факта, че години на ред този сектор е бил лишаван от възможността за създаване на конкуренция и това е довело до тежка енергийна зависимост от определени страни. Посланикът разкри, че в България цената на природния газ е точно четири пъти по – скъпа, отколкото в САЩ.

Идва ново увеличение в цената на тока и парното

Уорлик изказа и категорично мнение, че проблемът със скъпото електричество може да се разреши като се започне работа с нови партньори и доставчици, което ще доведе до наличието на конкурентност, енергийна независимост и разнообразие на пазара на енергетиката. Подобен сценарий със сигурност ще доведе до последващо намаляване цената на електроенергията.

„В енергетиката става въпрос за милиарди евро и долари, а българите най – накрая трябва да разберат, къде им отиват парите. Хората тук плащат доста висока цена за различните видове енергии, без да знаят какви споразумения са подписвани с различни частни и други предприятия” – каза Джеймс Уорлик и допълни, че в голямата си част енергийните договори са сключвани при наличието на изключително грозни нарушения на законите на България и заради облагодетелстване на отделни хора от върхушката на изпълнителната власт.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=Humj0aA7YlI

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

2 кометара за Джеймс Уорлик проговори: Разсекретете енергийните договори, там има страшни тайни!

  1. ??? Отговор

    12.09.2012 в 16:30

    ехо, стари приятелю, Бай Уорлик, разбираме защо искате явни договори в енергетиката, но не може, енергетиката е стратегическа важна част от националната политика на една страна, конкуренцията на балканите е голяма, ако искате преди да подписваме ще ги показваме договорите на вас, обаче обещайте, че на никого няма да казвате…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *