Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Джебчии плъзнаха по курортите, внимавайте кой се търка във вас

Ако в магазина, на улицата, на спирка, или докато си ближете сладоледа, някой се отърка във вас, не си мислете, че непременно ви е харесал   или движението е неволно.

Погледнете веднага в чантата си дали портмонето и документите ви са все още там. Всяка година към морето плъпват орди джебчии с ловки пръсти. Те се разполагат край големи кръстовища, край павилиони за сладолед или закуски, където се събират опашки. И докато вие избирате какъв сладолед да си поръчате, чантата ви вече е претарашена.

Особено голям урожай джебчиите правят в големите магазини, където курортистите разсеяно зяпат щандовете и избират сокове, бира, вино и нещо за хапване. Чантите на дамите висят на гърбовете им, а мъжките портмонета обикновено са в задния джоб. Към края на шопингобиколката някои от портмонетата вече не са на мястото си. Джебчиите се хващат много трудно, тъй като са ловки и действат мигновено. Секунди след това оглеждат разсеяно някоя стока, или си търсят друга жертва.

Два са „университетите“ за джебчии в България. Единият е в Камено, Бургаско, а другият в Градец, Сливенско. Има специални учители, които започват да обучават децата от тригодишни. На някои дори чупят пръстите и ги превързват, за да заздравеят по друг начин. Занаят се учи две години и после детето е изпечен професионалист до края на живота си. Обучението струва около 5000 лева, но малките ги връщат още първите 6 месеца на родителите си.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *