Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Дянков сложи парите за майчинство в хладилника

Обезщетенията за втората година майчинство ще останат 240 лева, сумата се замразява и не подлежи на увеличение, заяви финансовият министър Симеон Дянков. Според него било много по-важно да се стимулират майките да се върнат на работа, за да получават много повече пари.

Той даде за пример държавната администрация, която увеличила доходите на бъдещите майки. Например в неговото министерство бременните получавали 20 процента повече и това се отразявало на помощите, които ще получават през първата година майчинство. Министърът деликатно подмина въпроса какво да правят родителите с едногодишните си отрочета, след като трябва да се върнат на работа. Места в детските ясли все по-трудно се намират, децата боледуват там и през седмица майките излизат в болнични

. Работодателите роптаят, защото никога не са сигурни кога една млада майка ще дойде на работа и кога ще отсъства, трябва да им търсят заместници и даже наскоро заявиха, че по тези причини не назначават бременни жени, защото държавата не е предвидила никакви облекчения. Не е честно да ни сравняват с другите европейски страни, реагираха веднага от бгмама. Там доходът на съпруга е такъв, че жената може да си позволи да остане вкъщи и да отглежда децата и да ги възпитава. А у нас при двама работещи родители парите не стигат доникъде. Идеята на някои браншови организации да бъдат наети детегледачки от семействата те нарекоха пошла и смешна и попитаха с какви пари да ги наемат.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *