Дянков остава в България, ще плаща 3300 лева наем в „Бояна“

2

ДянковНай-близкият министър и дясна ръка на бившия премиер Бойко Борисов Симеон Дянков вече ще плаща по 3300 лева месечен наем, за да живее в резиденция „Бояна“.

Досега той се е ширил в апартамент с хол и две спални безплатно, но след падането на правителството и изгонването му преди това, се превърнал от богопомазан в обикновен наемател. Досега парите за лукса, в който се шири, са се плащали от държавната хазна и по-точно от нашите данъци. В апартамента всеки ден минавали чистачки и камериерки, които се грижели и да му бъдат изпрани дрехите.протести ток2

Въпреки че в договора му е записано, че трябва веднага да освободи вилата, след като напусне правителството, Дянков е решил да продължи да се възползва от народните блага, като засега не е ясно дали знае, че трябва сам да си плаща наема, или смята че ще остане на народна издръжка. Обикновено такъв апартамент, при това самостоятелен, струва само 150 лева на денонощие, но от ръководството на резиденцията решили да му направят отстъпка като на редовен клиент и ще трябва да дава само 110 лева на ден. Които в краен случай, ако не бюджета, може да бъдат платени от американските му господари.

Бившето вице категорично обявило, че ще остане в България до изборите. Вместо да се оттегли и да пише книги, както обеща, той ще наблюдава изборите изкъсо и ще се бори бившият му работодател на се върне на власт, а след това най-вероятно и да го върне на поста му. Втората причина да остане е дамата на сърцето му, която разходи на държавни разноски из половината свят. Най-вероятно той не може да се раздели с нея и сега влюбените гълъбчета обмислят как да останат заедно и да не плащат за това от джобовете си. Освен това Дянков трябва да докладва и на своите хора зад океана как се развива предизборната обстановка у нас.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

2 КОМЕНТАРИ

  1. A нама с лихвите от депозитите на гражданите ли ще си ги плаща този паразит?

  2. Точно: трябва да докладва на хората си зад Океана, едва ли е толкова влюбен, не му е в природата.

    Ама и това ако е държава – на държавна издръжка един ренегат – чужд агент за собствената си родина. Защото той е точно това. И едва ли само докладва…

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *