Дянков излъга! Гурбетчиите не се връщат, а още хора напускат България

0

Вицепремиеърт Симеон Дянков заяви през уикенда, че нашата страна е станала по-привлекателно място за живеене е близо 15000 гурбетчии са се завърнали от Гърция. Ако цифрата е вярна, те са се завърнали заради кризата в Южната ни съседка, а не защото у нас им е по-привлекателно, смятат други емигранти.

Според тях принудените да напуснат Гърция, веднага са се ориентирали към по-богати и по-перспективни страни и вече са заминали. Няма логика в думите на Дянков, реплекираха наши безработни. Ние от години не можем да си намерим работа и няма как да повярваме, че някой ще си остави работното място в чужбина и ще дойде тук да мизерства.

Думите му са абсолютен популизъм без покритие, допълниха те. В подкрепа на разсъжденията на безработните българи се обявиха и банкерите. Те изнесоха данни, че само през юли, работещите в чужбина българи са изплатили на близките си един милион евро повече в сравнение с миналата година. И понеже заплатите в другите държави не са увеличени кой знае колко, то означава, че са се увеличили нашите емигранти, които се препитават там. Г-н Дянков е икономист и би трябвало да може да смята, твърдят банкерите. Не е възможно 15000 българи да са се върнали, а изплатените от чужбина пари да са се увеличили с един милион само за един месец. Тук не ставало дума за прехвърляне на големи капитали, а за захранването на много сметки на различни хора из цяла България, най-вероятно на бабите и дядовците, които гледат децата, докато майките и бащите им работят в чужбина.

ВИЖ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/EzQksdXN_L4

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *