Дянков: Говорим си с Бойко по телефона като приятели, аз стабилизирах държавата!

1

Дянков пицаБившият финансов министър Симеон Дянков обяви в свое интирвю, че с Бойко Борисов и другите министри си говорят като приятели и често се чуват по телефона. Няма такова нещо – да са ме отритнали и да ми се сърдят. Всички те отлично съзнават, че благодарение на моята фискална политика аз спасих ГЕРБ и лева. Левът остана силен и не се срина.

Ексвицето дипломатично премълча, че левът може и да не се е сринал, но покрай това се срина цялата икономика и цялата държава. А журналистите от Би Ти Ви бяха така добри да му спестят въпроса къде са отишли 7,2 милиона от Държавния резерв и 1,5 милиона от парите на Здравната каса.

Те му задаваха угоднически въпроси, а той буквално се разтапяше да се хвали колко добър финансов министър е бил. И да продължава да твърди, че опосканата лично от него и управляващите тогава държава била по-добре финансово, отколкото я е заварил той. Тези негови твърдения оставиха зрителите зяпнали.

Аз много исках да вдигна заплатите на учителите с 50 процента, но не ми разрешиха. Казаха ми да дам парите на земеделците, а те нямаха такава голяма нужда, заяви неочаквано Дянков. Точно затова Борисов се ядоса и ме изгони. Защото искаше земеделците да са добре.

Голяма моя грешка е и че не можах да направя реформата в здравеопазването. Но пък не е чак толкова голяма, тъй като там се смениха няколко министри и докато се стиковаме с единия, идваше друг и имаше голямо текучество, затова не можах да я направя, оправда се веднага финансистът. Тя е непопулярна тази реформа, но беше задължителна.  Съжалявам, че не я направих.

Дянков каза и че тази година, ако ГЕРБ беше на власт, планирал да изтегли същия заем, какъвто изтегли правителството на Орешарски. Той щял да отиде за пенсии и за учителите. Така щяла да се вдигне покупателната способност на населението. Финансистът обаче не коментира защо ГЕРБ бяха толкова против изтеглянето на зема от правителството на Орешарски, след като и те са смятали да направят същото.

Гордея се и не се срамувам от нищо, което съм направил, каза самодоволно Дянков, но прескочи въпроса дали ако ГЕРБ се върне на власт, ще се върне и той като финансов министър. Нито пък коментира имотите и дворците, в които ходеше само той, а издръжката им се поемаше от цялата държава.

ВИЖ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/SDsspv7OTBg

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

1 коментар

  1. Грозно мръсно педерастче. Заради твойта „социална“ политика сега долни комунета ни управляват. Хер Флик от Гестапо.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *