Дванайсет мечки от Белица отиват на зъболекар

0

Зъбният статус на 12 рошави мецани от Парка за танцуващи мечки в Белица ще бъде проверен от германския зъболекар Марк Лузе. Той идва в България със съпругата си, която ще му аситстира при доста трудната задача. Животните ще бъдат упоени от екипа на проф. Аминков от Лесотехническия институт.

Обитателите на парка си имат здравни картони. Най-зле е сръбската танцьорка Сайда, която има доста кариеси. Само за нейните зъби ще отидат 8 часа, за да бъдат оправени и тя да се храни по график. Останалите пациентки ще се редят на опашка и всеки ден три от тях ще минат прегледа и евентуалните процедури. За целта ще има не само упойка, но и хора, които държат животното, за да не се събуди внезапно.

 Новината е от любопитните, но много хора реагираха на нея отрицателно. В една държава грижата за хората е по-важна от тази за мечките, категорични са едни. Други питат колко струва сложната процедура и защо за разнообразие в България не дойдат чужди стоматолози да ни видят зъбите, защото нашенските дерат по две кожи, при това не мечи, а човешки. Доста често се среща и мнението, че в страната трябва да се помисли най-вече за детското дентално здраве и да с върне щатната бройка училищен зъболекар, каквато имаше преди 1989 година и всички ученици се лекуваха безплатно в кабинетите. А един от потребителите възкликна „Искам да съм мечка в щата България!“

ВИЖ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/ozu6_zXM8Ng

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *