Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Двама протестиращи студента подлудиха Благоевград

студентиСтудентите-окупатори от Югозападния университет в Благоевград подлудиха ректора на учебното заведение проф. Иван Мирчев. Те изплакаха в писмо до всички медии, че той ги бил заключил в зградата и трябвало да карат празниците там, което било насилие над свободата им.

Никого не съм заключвал, обясни професорът. Има охрана долу, която винаги пази сградата и те могат да взизат и излизат, когато си поискат. Фактът, че бяха девет души и накрая останаха само двама – момче и момиче, означава, че останалите все пак са излязли и то не са скачали от прозорците. Тази неистина бе разпространена по интернет и аз съм дълбоко възмутен, каза ректорът. Освен това на двамата вътре е носена вода и храна. През къде са минали ятаците, ако всичко е под ключ, пита той.

Около университета има хора от СОТ, с които имаме договор да охраняват сградата и то от дълго време. В протестното писмо на „заключените“ студенти пише, че съм им пратил полиция да ги изкара оттам. Нито един полицай не е стъпвал и те би трябвало вече да могат да правят разлика между служители от СОТ и полицаи. Изумен съм, че настояват да има вътре топла вода, за да можело да си вземат душ. Знаете ли колко струва поддръжката и парното в една такава сграда? Аз не съм длъжен да пускам парното вътре, само защото дама души решили да стачкуват по празниците. Има си и други места за стачка в Благоевград.

Проф. Иван Мирчев  призна, че най-вероятно ще се обърне към органите на МВР да изведат двамата от сградата , защото „тези млади хора не се вписват в общата концепция на 15-те хиляди студенти, които учат там и които са на друго мнение“. А парното се поддържа от техните такси. То ще гори напразно цели 20 дни заради двама души. Аз съм и метниджер на този универститет и няма да го позволя.

Днес пък студентите, окупирали СУ, които са десетина души, заявиха по Нова тв, че изобщо не се срамуват, че заради тях се отоплява цялата сграда и се хабят парите на данъкоплатците. Ние правим революция, заявиха те. Затова парното трябва да върви. Защо трябва да стоим на студено, кгато се борим за свободата на този народ?

Днес сме обавили ден на протест и очакваме да излязат 200 хиляди души и да свалят правителството. Но имаме данни, че хората се страхуват да стачкуват и ще излязат към 5000.

Хората не се страхуват, а просто празнуват и не им пука в момента за никакви стачки, но това вече е дргг въпрос…

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *