Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Два американски грипа ни тръшкат през зимата!

Болен от свински грип

Освен от добре познатия свински грип, през идващата зима ще бъдем тръшкани на леглото от цели два нови щама. За това съобщи професор Мира Кожухарова, която е един от националните консултанти по епидемиите. Непознатите досега разновидности на грипа са наречени „Уисконсин” и „Виктория”, но за щастие те са включени в състава на противогрипните ваксини за тази година.

Професорът обаче уточнява, че на този етап не е възможно да се определи дали няма да се появят и някои други щамове. Според нея обаче, най – вероятно ще ни тормозят именно тези разновидности, които са включени в новата ваксина. Тя съставена на база проучвания от Световната здравна организация, чиито експерти денонощно следят циркулацията на заразните болести по цялата планета и като цяло познават кои са най – значимите през определен период.

Мира Кожухарова

Грипът „Уисконсин” е от тип В, а „Виктория” от А (H3N2). Кожухарова припомня, че през миналата зима бяхме тероризирани от свинския грип, “Пърт” и “Бризбейн”. Характерно за вирусните заболявания е, че от по – новите им разновидности страдат не само малките деца, но и възрастните хора. По принцип обаче, гриповете най – често тръшкат бебетата и малчуганите. При възрастните обаче се наблюдават най – чести усложнения.

За превенция се препоръчват ваксините, които на практика са почти задължителни за тези възрастови групи. Те ще бъдат пуснати по аптеките до края на месеца, след като бъдат одобрени от родната агенция по лекарствата.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=VXFh22QnV8c

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *