ДСБ настоява прокуратурата да се самосезира по случая „Оги и Светлана”

0

Атанас АтанасовПрокуратурата трябва да се самосезира и да излезе със становище за разговорите по скайпа между никовете Оги и Светлана, заяви Атанас Атанасов, който е член на ръководството на ДСБ.

Самият аз проследих пуснатите разговори с продължение между двамата и от тях става ясно, че е извършено сериозно престъпление, твърди Атанасов. От разменените реплики между Оги и Светлана, зад които стоят най-вероятно Огнян Донев иЦветанов главната редакторка на вестник „24 часа”, става ясно, че ГЕРБ грубо са се намесили в работата на медиите и под натиск са купили вестниците „Труд”, „24 часа” и „168 часа”, като са започнали да кадруват в тях и да нареждат какво да се пише.

Медийният експерт Иво Инджев също е на мнение, че става дума за престъпление по служба, при което е документирана в разговори намеса в работата на медиите и се е стигнало до най-тъмните дебри и политическо кадруване в българската преса. Атанасов пък каза, че тази проверка ще е тест за безпристрастността на главния прокурор, тъй като в разговорите ясно са написани имената Б.Б. и Ц.Ц. и какво са сторили те разбивайки едни относително независими вестници и са ги направили маша на властта. Части от скайп-разговорите продължават да се публикуват серийно и в тях има ужасяващи подробности кой на кого се обадил, какво направил и какво е наредил на ръководството на медийната групировка. Ако не бъде направена тази проверка, няма да сме сигурни, че в България има правосъдие и че главният прокурор е безпристрастен. Става дума за огромен скандал с медийно влияние и превземане на медии, допълни той.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *