Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Дрогата от Южна Америка влиза в Европа през пристанище Варна

varna1Пристанище Варна е порта и основен разпределителен пункт за наркотици от Латинска Америка към ЕС. Това ще създаде сериозни пречки за България за приемане в Шенгенското пространство, заключава в доклада си Европол.

Дрогата обикновено влиза в страната по море скрита в товари с цитрусови плодове, разтворена в кафе или вино. Трафикантите стават все по изобретателни в укриването на наркотика, което затруднява откриването му от властите. Освен Варна, най- много дрога в Европа по море навлиза през пристанищата Одеса и

Варна е основна артерия в наркотрафика към Западна Европа

Варна е основна артерия в наркотрафика към Западна Европа

 Констанца.

Ролята на българската морска столица в трафика на наркотици значително се е увеличила след приемането ни в ЕС. България обаче е само посредник между европейски и латиноамерикански групировки. Според Европол, основна движеща сила на наркотрафика между двата континента са руски босове, които живеят в САЩ.

Въпреки че България е изпълнила техническите изисквания за Шенген, страната не се ползва с доверие в борбата с

Контейнери с контрабандни цигари

Контейнери с контрабандни цигари

престъпността, заяви еврокомисарят по сигурността Сесилия Малстрьом.

Изглежда обаче, вътрешния министър Цветан Цветанов не обръща внимание на критиките на ЕС. Вицепремиерът наскоро изказа убедеността си, че влизаме в Шенген още тази година, тъй като сме покрили изискванията. Цветанов не коментира доклада на Европол,а продължава да изтъква само похвалите, които не са свързани с конкретни постижения в борбата с престъпността, а само с желанието на страната да постигне резултати.

Все пак, Европол не прехвърлят цялата вина за престъпността в ЕС върху България. Из цяла Западна Европа са изградени мрежи, които работят в тясно сътрудничество с банди от Балканите.

Защо Германия не иска България и Румъния в Шенген. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *