Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Дрога в портокал – хит в бг. затворите !

Нова мода сред татуировките в родните зандани

Сладък портокал с инжектирана в него дрога е хит в българските затвори през тази зима, разкриват надзиратели, участвали в залавянето на контрабанда в дранголника. От забранените вещества най-често в пандиза се опитвали да вкарат кокаин,  марихуана и алкохол.

Доста често лишените от свобода искали да се сдобият с чист спирт, защото една инжекция с него гарантирала няколко дни спокойствие. Наркотици били откривани на най-разнообразни места като сладки, метли, столове, пришити в дрехи и дори в обеци. Друга много желана стока били мобилните телефони, които се получавали натъпкани в салам или домашна питка. СИМ картите били доставяни основно чрез писма.

Най-активни при нарушенията били лидерите на малкото общество. За да докажат позициите си, те не се спирали пред угрозата да бъдат спипани и да понесат евентуално наказание, или дори удължаване на присъдата.

Надзирателите обаче признават, че и сред самите тях имало някои, които помагали на пандизчиите да се сдобият със забранени вещи. Изкушени от обещания за лесна печалба, те ставали куриери на лишените от свобода и им помагали в контрабандата. Напоследък няколко служители били заловени в прегрешение, за което понесли административна и наказателна отговорност.

Нова мода имало и при татуировките на затворниците. Наред с традиционните имена на жени придружени от прободено със стрела сърце, сега много популярни станали и татусите с различни анимационни герои. Особена почит отдавали на героите Батман и Супермен, които най-често красяли телата на лишените от свобода.

Кадри от Варненския затвор:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *