Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Дресират животните в цирка с електрошок и побой

Повечето хора си представят бонбони, захарен памук и безкрайно забавление, когато чуят думата „Цирк“. За съжаление зад лъскавите представления се крие жестокият свят на едно безкрайно страдание – това на дивите животни , превърнати в слуги на хората.

Тигрите, лъвовете, мечките и слоновете в природата живеят далеч от населените места, не карат колела, не хвърлят топки и не скачат през огнени обрачи, защото го искат. Те изпълняват сложните номера, защото се страхуват от мъченията, с които биват наказани, ако не се подчинят на командите на дресьора си.

В естествената си среда тигрите се страхуват от огъня, но в цирка скачат през горящи обрачи. За да бъдат подвластни на дресура, животните се отделят от майките още като бебета. Това е пагубно, защото в природата те живеят на групи и имат силна връзка помежду си.

Слончето се дресира посредством електрически шок в различни области на тялото. Ако не изпълни командата се бие с дървена пръчка със заострена кука в края.

Цирковите животни често стигат до психически срив заради тормоза. Някои се самонараняват до смърт, други нападат дресьорите си, а трети тръгват да бягат по улиците.

Животните в цирка са подложени на зловещо изтезания

Бозайниците, служещи за забавление на тълпата, имат тежък живот. Съществуването им протича в тесни, неудобни и мръсни клетки. Те нямат възможност да се движат, тъй като цирковите трупи често пътуват на големи разстояния – през това време животните стоят заключени в затворите си. Липсата на храна, вода, излагането на прекомерно високи или ниски температури води до здравословни проблеми.

Когато дадено животно остарее и вече не може да изпълнява номера, то се продава – най-често на ферми за лов и лаборатории. Там жалкият му живот приключва безславно, докато зад колисите на цирка поредните бебета са отнети от майките им, за да бъдат дресирани с електрошок и да забавляват жадната за зрелища публика.

ВИЖ ВИДЕО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Дресират животните в цирка с електрошок и побой

  1. Ххера Отговор

    19.02.2012 в 15:18

    Трябва в цирковете да няма животни! Те също са живи същества! Това е много лошо! Да умрът всички, които го правят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *