Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

ДПС съсипва Родопите, за да пълни партийната каса – с видео

se4Фирми, подчинени на ДПС, пълнят хазната на партията, унищожавайки Родопите. Хората, живеещи в планинските села мълчаливо търпят тиранията на Догановите пионки – никой не иска да си навлече проблеми. Малцината, опитали да се противопоставят на безобразията на  депесарите, превръщат живота си в кошмар.

Изсичането на горите в Родопите е партийна политика. Доходоносният бизнес е един от основните източници на приходи в касичката на ДПС. Позволява се сеч на фирмата, която внесе най- много пари в банковите сметки на партията. Още преди да започне наддаването, кандидатите плащат задължителната такса, за да бъдат допуснати до конкурса. Парите

Незаконно сечище в Родопите

Незаконно сечище в Родопите

прибират лесничейските стопанства, като една част остава за тях, а другата, по- голямата,  се внася в сметките на ДПС. След такса включване, отново събират пари от фирмите – тарифата се определя от цената на дървесината.

Конкурсите за изсичане на горски масиви се провеждат в пълен разрез със законовата процедура. Горските стопанства обикновено са свързани с Догановата партия, така че не се притесняват от незаконните си действия.

Най- шокиращото е, че дори новите общинари от ГЕРБ не са в състояние да спрат мародерствата на съюза между т. нар. „дървена мафия” и Ахмед Доган. Напротив! Повечето влизат в топла връзка с колегите си от местното ДПС и

Кариера за добив на облицовки

Кариера за добив на облицовки

си затварят очите срещу някакъв вид материална облага. В с.  Сатовча, директор на ловно стопанство от ДПС обзавел с лични средства централата на ГЕРБ в селото.

Освен бизнеса със сеч на дървета, добивът на облицовачни плочи също е в ръцете на хора, свързани с ДПС. От няколко десетки предприятия, само две имат разрешително за извършването на подобна дейност. Собствениците са местни големци, отчитащи процент от печалбата си на партията, така че на тях не им трябва документ. Вредата върху околната среда от безобразното разкопаване, е огромна. Фирмите по закон са длъжни да залесяват експлоатираните терени, но не го правят. В резултат, се образуват опасни свлачища, защото няма дървета, които да задържат почвата. Има сигнали от села, разположени близо до кариери, че водата им е замърсена от изкопните работи. Жалбите им обаче потъват в небитието.

Незаконната сеч е повсеместна в родните планини и зад варварството винаги стои сериозен корпоративен или партиен интерес. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

4 кометара за ДПС съсипва Родопите, за да пълни партийната каса – с видео

  1. Pingback: why is prednisone dangerous

  2. Анонимен Отговор

    14.01.2020 в 11:20

    Държавата да се самосезира, нали се създаде антикорупциона комисия!Интересна тема за разследващите журналисти, да излезе всичко наяве!

  3. Pingback: pharmeasy

  4. Pingback: ad rx pharmacy

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *