Доживяхме! Кубрат Пулев и Кличко ще се бият в Бразилия!

1

Никога няма да познаете защо Кобрата и Кличко ще се ударят в Бразилия

Кубрат Пулев
Кубрат Пулев и Кличко ще се ударят в Бразилия

Невероятна развръзка получи най – очакваната и желана среща в професионалния бокс между Кубрат Пулев и световния шампион Владимир Кличко. След като Световната федерация вече повече от две години не пуска нашето момче да боксира с украинеца преди ден стана ясно, че двамата ще се ударят на Олимпийските игри в Бразилия през 2016 година!

Президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински съобщи, че Кубрат Пулев в момента е пред последната стъпка по завръщане в националния отбор. Това може да стане след като международната боксова федерация промени правилата и даде право на боксьорите с по – малко от 20 професионални срещи да участват на олимпиада.

Владимир Кличко
Владимир Кличко

„Напълно е възможно Кубрат Пулев да играе на Олимпийските игри в Рио де Жанейро след три години. Възможност за това се осигурява от промените в правилата, които дават шанс за участие на състезателите с под 20 професионални срещи. Тук вече става въпрос за лична мотивация и желание”, заяви Красимир Инински.

Той уточни, че към настоящия момент, Кобрата има 17 професионални срещи и напълно покрива предписанията на Международната боксова федерация за аматьори. При положение, че се съгласи за участие, ще трябва да започне подготовката най – късно през следващата година и през 2015 да участва в квалификационни мачове.

Още по – интересно става от факта, че настоящият световен шампион Владимир Кличко също иска да се пусне на Олимпиадата в Рио се Жанейро. Наскоро той заяви пред централните медии, че вече са започнали преговори с AIBA и очаква те да приключат с положителен отговор.

„Надявам се, че ще ме допуснат. В момента преговаряме с AIBA, а най – важното е, че когато има желание винаги може да се намери вратичка”, заяви Кличко.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=9QckQrbtK7I

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *