Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Доц. Цветозар Томов напуска Пловдивския университет заради д-р Стоичков

Известният социолог доц. Цветозар Томов напусна Пловдивския университет след връчването на званието д-р хонорис кауза на Христо Стоичков. Преподавателят заяви, че се чувства унижен приобщаването на Камата в научните среди. Според доц. Томов е шокиращо да се даде подобно отличие на необразован човек като Стоичков.

Доц. Цветозар Томов обяви решението се да напусне властта чрез отворено писмо до ректора на ПУ „Паисий Хилендарски”, което публикува във фейсбук. Социологът обвини управата на университетав подмазване на властта. Според доц. Томов порочната практика да се раздават звания и отличия на хора, които не са допринесли за развитието на научната мисъл, се е превърнала в традиция

Доц. Томов единствен се разбунтува срещу срамното решение на ПУ

в повечето ВУЗ- ове . С даването на титлата „доктор хонорис кауза” на Стоичков обаче, Пловдивския университет преля чашата и прескочи всички морални норми, казва доц. Томов.

Христо Стоичков безспорно е един от най- известните българи по света, благодарение на таланта си във футбола . Но е абсолютна гавра дори със самия него да му се дава титла „доктор”. Жалко, че не може да го осъзнае, пише още доц. Томов в отвореното си писмо.

Камата е избран за д-р хонорис кауза с гласуване на академичния съвет на Пловдивския университет, като имало само един въздържал се. Самият доц. Цветозар Томов научил за отличието от телевизията.

Преди няколко месеца Съюзът на българските художници (СБХ) поиска пък да направи свой член премиера Бойко Борисов. Оказало се, че предложението било направено от Вежди Рашидов, а повечето от членовете дори не били уведомени. След остра реакция от страна на СБХ, Бойко Борисов се обиди и отказа да приеме почетната плакета, защото била тенекиена, според него.

Стоичков се изразява като истинки учен. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Доц. Цветозар Томов напуска Пловдивския университет заради д-р Стоичков

  1. Филчев Отговор

    14.11.2011 в 22:16

    Моите уважения към доцента, но кой го познава него. Доценти в България ,много. Камата с всичките си недостатъци е допринесъл за България повече от г-н Томов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *