Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Доктори убиват децата на България – с видео

Доктор убиецНашите медици лежат на стари лаври, не се усъвършенстват в професията си и все по-рядко се стряскат от смъртните случаи, станали ежедневие в практиката им!

Според доклад на Изпълнителната агенция „Медицински одит” към Министерството на здравеопазването, за период от една година, лекарските своеволия у нас, завършили трагично за пациентите, са над тридесет. От тях десет са били смъртоносни, да не говорим, че преобладават случаите с деца.

Много от трагичните докторски своеволия, естествено, не останаха незабелязани от медиите, дори някои предизвикаха скандали!

Според експертите, доста често става въпрос за недоглеждане, подценяване или небрежност в преценките и диагнозите на лекуващите доктори.

Лекарска грешка погуби двегодишната АнасПаметтасия, починала в 7-ма поликлиника в столицата. Ако личният й лекар я бе пратил по-рано на специалист, тя може би, би дочакала „Бърза” помощ!

За съжаление, примерите са ужасно много! Четиригодишната Гери почина след усложнения при операция на сливици. Даниел Донев от Варна, пък бе изпуснат след като бе опериран заради рядка аномалия на тънките черва. Александра Дюлгерова на 1 годинка починала заради остър ларингит. Заминало без време и дете от Каварна, на което докторите предписват антибиотик, при положение, че то имало алергия.

Настръхнаха ли ви вече косите? Може би си мислите, че става въпрос за някакви провинциални медицински центрове, болници извън София и големите градове? Нищо подобно!

ДецаЗа три от децата е известно, че са долекувани в пловдивската университетска болница „Свети Георги”. В повечето случаи „докторите са направили всичко необходимо и са използвали всички възможни методи…” Такъв е и случаят със 7-годишно момченце с тежък енцефалит, лекувано дълго време. Изстрадалите родители не искат аутопсия и случаят остава неясен.

Транспортират от Сливен момиченце на годинка и 7 месеца, пак в „Свети Георги”, с плевропневмония. Лекуват я три дни. Предписват и тройна антибиотична терапия. Настъпват обаче усложнения (наличие на гной в плевралната кухина) и детето почива.

Така д-р Златица Петрова, изп. директор на „Медицински одит”, заключава пред медиите, че на нашите „светила” в медицината им липсва квалификация и опит.

Те самите, обаче, въобще не се трогват от това! В този „бизнес” ние за тях сме клиенти, а не пациенти!

Намират ли справедливост жертвите на лекарски грешки?! ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *