Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Докладът на ЕС охули българския съд. „Наглите“ и „Октопод“ не впечатлиха Европа

es skandalno.net Дългоочакваният доклад на ЕС се оказа доста разочароващ. Въпреки похвалите за желанието на страната да се бори с организираната престъпност, проблемите в съдебната система си остават. От Брюксел настояват за спешни реформи в българския правораздавателен орган.

Гордостта на Борисов и Цветанов- акциите „Наглите” и „Октопод” , са подминати от Европа. Дори в доклада твърдят, че борбата срещу престъпността не дава убедителни резултати. Според ЕК, МВР и спецслужбите имат още доста работа, докато постигнат ефективност в залавянето на бандити.

Най-острите забележки са към съда. В доклада от Брюксел напомнят, че доста дела боксуват от много време. А продължаващата липса на присъди за es1представители на кримиконтингента е недопустима. Проверките, извършени на служители  в съдебната система също не са убедителни за европейците. Докладът напомня на България, че съдът ни продължава да е силно компрометиран в ЕС, заради корупцията и неефективността му. Само реални промени и действия могат да изчистят името на българската съдебна система.

Докладът единствено хвали реформите в областта на митниците и данъчната политика на страната.

В крайна сметка, докладът заключава, че имаме лек напредък, но не по всички точки. То ако ставаше с шумни арести и клипчета с барети и легнали на пода бандити, щеше да е лесно. За съжаление, след пропагандните материали, идва време за реални присъди, където вече работата се „разсъхва“.  В Европа много добре знаят кой е Красьо Черничкия и какви номера има в телефона си. Знаят и че делата срещу знакови фигури от ъндъграунда се влачат с години без резултати. Добре им е известно, че българските босове са с „крехко здраве“, заради което накрая ги пускат. skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *