Договорката между Бойко и Доган. Ще излети ли Сокола от гнездото?- с видео

2

AD33Има ли съюз между Ахмед Доган и Бойко Борисов ? В последно време това е един от най-често задаваните въпроси. Определено бие на очи как критиките на премиера към предходното управление са фокусирано единствено върху БСП. За ДПС дума не се споменава. Както и партията на Доган кротко си мълчи и не плюе срещу правителството.

В средите на ДПС се говори под сурдинка, че Ахмед Доган до края на 2010 ще излезе от партията и от политиката. Това е възможно най-тактическия ход, който може да предприеме Сокола. По този начин партията ще поеме BB32надясно и може да се превърне в новия  партьор на ГЕРБ в парламента. А Доган повече няма да е трън в очите на Бойко  и ще се оттърве от евентуално разследване. Борисов няма полза от конфликт с ДПС, тъй като това може да доведе до етническо напрежение, пък и няма да е плюс за страната ни пред Брюксел.

Борисов не веднъж е казвал в свои интервюта, че най-големият му конкурент в политиката е Ахмед Доган. Евентуален компромис между двете страни е най- удобният им вариант. Колкото и да се канеше преди изборите да отреже крилцата на Сокола, Бойко досега не е предприел подобни действия. Изглежда, че няма и намерение да го прави.

Ако ГЕРБ и ДПС открито обявят съюз, „Атака” и „Синята Коалиция” обаче веднага ще се отдръпнат, но те няма и да са нужни повече на Бойковата партия. Иван Костов и Мартин Димитров за момента за единствените, които плахо надават глас срещу Доган.

Прословутия израз “ заиграване с етнокартата“ , е един от най- големите козове на Доган и един от най-големите страхове на Бойко. Ето как се закани в нощта на изборите Доган. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

2 КОМЕНТАРИ

  1. bocko ne e glupav.to4no tova e scenaria;dogan se otteglj za da moje dps de e partnior na gerb.izborite sa v karpa varzani i se zadavat novi 4 godini gerbarizacia.no po dobre gerbarizacia nejeli povtorna komunizacia.ot parvata proplaka i dete v maika si ot vtorata jivi shte ostamat samo ciganite i hlebarkite.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *