Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Майката на Брендо, Добрина Тумбалова: Ако е виновен, нека го осъдят!

С Лара бяхме на море. Заминахме, след като я освободиха. Много се радвам, че е жива и здрава и много я обичам. Това обаче как сме прекарали, не е ваша работа. Най-малко на журналисти ще тръгна да обяснявам какво сме правили на морето или как живеем днес. Нашият живот си е наш“, важно обобщава философията на битието си Добрина Тумбалова, майката на провъзгласения за кокаинов крал на България Евелин Банев – Брендо.

 

Майката на Брендо вярва в невинността на сина си безрезервно

Майката на Брендо вярва в невинността на сина си безрезервно

Прехвърлилата 60-те пенсионерка е лаконична на въпросите ни, свързани с нейния син и похищението на Лара. Не коментира и откупа, който фамилията дал, макар че била наясно какво точно се случило. Да разправя подробности пред цяла България, не вървяло, защото отдавна била разграден двор, а хората – зли.

Бившата детска учителка се пенсионирала със скромните 180 лева. Стандартът й на живот се оказал доста над пенсионерския, а къщата в Тополовград, където отрасъл Евелин, била тотално ремонтирана преди няколко години. В свободното си време госпожата обичала да чете художествена литература като имала специално отношение към творбите на българските класици. Особено й допадали „Записки по българските въстания“ на Захари Стоянов. Слушала и класическа музика, като любимият й композитор бил Вивалди с неговите „Четирите годишни времена“.

За комфорта й от време на време се грижела домашна помощница, стара познайница на семейството. Лелката имала за задача да поддържа чистотата в къщата, както и да вдига телефона.

Брендо се е погрижил родителката му да живее в лукс и удобства

Брендо се е погрижил родителката му да живее в лукс и удобства

В това се убедиха и репортерите, които най-любезно потърсиха Добрина, която местните наричат галено Дочка. Изключително приветливата госпожа всячески се старае да бъде в услуга на своята господарка. Именно тя й пуска класическа музика, за да може да се разтоварва от напрежението и мрачните мисли по сина си в Италия.

Когато се налага, прави кафе и чай за гостите, сервира и отсервира. И макар че е запозната с тайните на Баневи, предпочита да мълчи, за да запази работното си място.

„Синът ми няма да се върне повече в България. Държавата ни е като разграден двор, какво да прави тук?! Ако и аз имам възможност, ще го последвам. Разбира се, че съм убедена, че е невинен. Няма как да не е невинен и за това са представени доказателства. Евелин е толкова добро и умно дете! Всички в Тополовград четем какво се пише по медиите и се чудим как се измислят такива глупости. Никой, който го познава, не вярва на казаното за него. С честен труд печели, но очевидно на това му завидяха“, обяснява Дочка.

Тя категорично отказва да се върне към спомените от 5 март тази година, когато внучката й бе отвлечена на бул. „Пушкин“ в столицата, където Брендо обитава луксозна къща, издържана в бароков стил. Споделя, че това е кошмар, който има щастлив край. Близки до леля Добрина обаче издават, че след като научила за отвличането на внучката си, изпаднала в истерия. Жената плакала неутешимо с часове.

Вземала и хапчета, които да я успокоят, но те не й подействали. Изкарала десетки безсънни дни в очакване на добра вест и с мобилен телефон в ръката. Подскачала на всяко позвъняване и била напът да развие страхова невроза. Именно тогава била инструктирана от снаха си Моника как да се държи по телефона, как да говори с познати, как с непознати и как да реагира, ако някой потърси и нея за откуп, макар че това било почти изключено като вариант.

Лара бе отвлечена на 5-и март 2013 година

Лара бе отвлечена на 5-и март 2013 година

В мъката си стигнала дотам, че потърсила услугите на няколко именити български врачки.

Първоначално се притеснявала да споделя открито болката си, но като видяла, че дните минават, а от малката няма нито вест, нито кост, започнала да им показва снимка на Лара.

Екстрасенсите изпадали в паника от лика на детето, защото били запознати с историята на отвличането й от вестниците. Имайки предвид колко влиятелен е баща й – Евелин Банев, започвали да дават объркваща информация. Някои твърдели, че до месец внучето ще се прибере здраво у дома, други категорично отказвали да гледат, а трети през страх споделяли, че имат видение, но не желаят да го споделят, защото се страхували от мъст.

Дочка редовно се молела на Господ за щастлива развръзка и истински се зарадвала, когато бандитите пуснали малката в района на 6 РПУ, цели 47 дни след отвличането й. Тогава отново плакала с часове, но този път от щастие.

,Аз съм от старата генерация и държа на истината. Ако Евелин е виновен – нека го съдят. Ако е виновен, което едва ли е така, да си понесе наказанието, втори път да не го прави, но така да ми го отнемат, без да имат едно доказателство, е нечовешко. А децата – тях никой не бива да ги закача“, твърди майката на кокаиновия крал пред журналисти.

Брони дни след като Лара била върната на майка си, цялата фамилия под строй заминала за морския ни курорт Лозенец, където татко Брендо стопанисва луксозния комплекс „Оазис“. Баба Добрина също заминала. Прибрала се в Тополовград едва след края на сезона, като направила няколко уговорки със снаха си Моника да им гостува през зимата и в София.

 

Търсила помощ от Георги Първанов

Президентът бил сред най-верните хора на Евелин Банев – Брендо. Далеч преди да го арестуват, Банев излизал на лов в компанията на бившия държавен глава.

Майката Добрина също се познавала с върховния главнокомандващ и била дълбоко респектирана от интелекта и обноските му. Тя лично гостувала два пъти на Георги Първанов в бившата вила на „Редки метали“ край Тополовград.

Там имало ловно стопанство с интересни представители на фауната. Именно те били истинско изкушение за Първанов, който обожавал излетите с пушка в ръка из Балкана. След якото пуцане следвала богата трапеза с верни приятели и неловни истории.

Ако се вярва на мълвата, Гумбалова потърсила помощта му след ареста на Банев в Италия, но Първанов тактично замълчал по темата.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *