Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Добавят нова такса в сметките за вода

Измислиха нова такса към сметките за питейна вода

Порнографията в родината продължава. Останалото без пари правителство се чуди откъде да намери средства, за да закърпи положението и да се презапаси за идващите парламентарни избори. Естествено, в жертвени агнета отново са превърнати българските граждани, които като стригани по двадесет пъти овце, плащат за сбъднатите мечти на тесен кръг от хора.

След поредното драстично повишение на парното и газа стана ясно, че на дневен ред е увеличение и в цената на водата. Този път инструментът за дране се нарича такса за ползване на ресурса, която ще се добавя към сметките всеки месец, наред със заплащаните в момента начисления за отвеждане, пречистване и доставяне на водата.

Измислиха нова такса към сметките за питейна вода

Новият данък се предвижда от проект на екоминистерството за нова Национална водна стратегия, а приходите от него ще потъват в предприятието за опазване на околната среда. С тях щели да се финансират проекти във водния сектор.

Тази такса съществува и в момента уточняват запознати, но сега се заплаща от ВиК дружествата. Според отчет на постъпленията обаче става ясно, че водоснабдителните компании не си плащат налозите навреме и до момента са натрупали задължения от това в размер на около 36. 5 милиона лева. Цената е около 2 стотинки за кубик  вода, но при приемането на законовите промени той ще се увеличи, защото ще осигурявал инвестиции за приоритетните проекти.

За успокоение на обществото се предлагат две нива на заплащане, като според тях по – малко ще плащат пестеливите потребители, а тези които надхвърлят определен праг, ще трябва да бъркат по – дълбоко в джоба си. Освен това новата стратегия предвижда и бързо съдебно производство срещу неиздължилите се към ВиК компаниите, които имали големи проблеми при събирането на натрупаните от крайните потребители дългове.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=QmDVjGawebw

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

3 кометара за Добавят нова такса в сметките за вода

 1. Ne e vuzmojno Отговор

  07.04.2012 в 14:53

  Kak така ве ,тези си праят ташак вече с нас в всяка една област,гориво,храна,ток,вода и наглоста им продължава

 2. Ne e vuzmojno Отговор

  07.04.2012 в 14:55

  Следващия данък трябва да е данък „клозет“ който ходи много често до тоалетната си в къщи плаща повече от тези които ходят по 2-3пъти на ден зада е справедливо … смотаняци

 3. Филчев Отговор

  07.04.2012 в 15:39

  Да се задавите вече, мамка ви

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *