Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

ДНК от неизвестен обръща делото Белнейски

Лазар Колев може би не е единственият убиец

Лазар Колев може би не е единственият убиец

Ново разследване за убийството на сестри Белнейски се очаква да разбули мистерия с ДНК материал, открит под ноктите на Христина и Росица, който обаче не е на Лазар Колев, научихме от запознати с материалите по делото. Точно този факт спъва присъдата на Колев на последна инстанция, а окръжният и апелативният съд въобще не са обсъждали тази възможност, критикуват ги от ВКС.

Експертиза от ноември 2008 г. сочи, че под ноктите на по-малката от сестрите – Христина, има биологичен материал от неизвестно лице, който е установен и под ноктите на Росица Белнейска.

Сестрите Христина и Росица Белнейски

Сестрите Христина и Росица Белнейски

Съдиите обсъждали на заседанието си, че това може да означава едно -двете момичета са се защитавали заедно от някого, който не е установен.

Официалната версия на прокуратурата е, че Лазар Колев е разделил двете сестри още в началото. Първо изнасилил и убил по-голямата от двете – Росица. След това решил да направи същото и с Христина. Върнал се на мястото, където я бил заключил, и след това изнасилил и убил и нея. Еднаквото ДНК от неустановен човек обаче нямало как да попадне и под ноктите на вече мъртвата Росица, която според разследващите не е била при сестра си Христина, заключена на неустановено място. Друг от фактите, заради които не може да се вземе категорично решение, че Лазар Колев е единственият убиец на сестрите, е, че в чорапите на Христина са открити пръстенчетата й – най-вероятно ги е скрила, за да не я оберат. Тази версия била обсъждана, но била отхвърлена след това.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *