Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Днес честваме Денят на бащата

Денят на бащата

Денят на бащата

Български татковци излизат на шествие за равни права днес

26 декември, вторият ден на Коледа е наробен за Събор на Света Богородица. В деня след Рождество мирните християни се събират, за да отбележат с хвалебствени песни и благодарност Божията промисъл, както и да почетат майката на Спасителя – Богородица.

Също така, този свят ден отбелязва и паметта на Свети Йосив Обручник, като родоначалник на Исус Христос и на Яков, Божий брат, който е първият християнски епископ на Йерусалим.

С решение от 28 март 1997 година на Съюза „Ние жените за достойнство и равенство”, църковният празник в почит на Свети Йосиф, смятан за земния баща на Исус Христос, се чества и като празник на бащата. За първи път в историята, това е осъществено през 1997 година.

Дядо Коледа

Дядо Коледа

Коледните празници продължават и на 27 декември – Стефанов ден. Този ден е посветен на мъченика на християнството архидякон Стефан. На този ден свършват и празниците на Коледа.

Днес в централната част на София пък ще се проведе шествие на маскирани като Дядо Коледа български бащи. Инициативата е организирана от фондация „Бащи за отговорно родителство” и нейната цел е да се привлече общественото внимание към проблемите на деца, породени от т. н. „режим на лични отношения” при раздяла на двамата родители.

Според разпоредбите, при развод най – често децата нямат възможност да се виждат с бащите си дори и на най – светлите празници, защото е предвидено по това време те да са с майките си.

Старт на шествието срещу дискриминацията на бащите ще бъде даден в 1 часа следобед от площад Народно събрание. Оттам по предвидения маршрут татковците трябва да минат по бул. „Цар Освободител”, след това по улица „Леге”, улица „Съборна”, площад „Света Неделя”, булевард „Витоша” и да приключи пред НДК.

Виж видео:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *