Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Дим Дуков: Исках да имам деца

Дим Дуков

Майка ми казваше: „Сине, не си се родил с розови панделки в косите.Е?! Значи без фльонги и ще си отида… Но кой го ебе какъв съм аз. Не преча на никого и не се бъркам в личния живот на хората“, шеговито подхвърля Дим Дуков в едно от последните си интервюта.

За съжаление на 28 февруари необятната душища на коафьора монах избра да се пресели в света на ангелите. И дано там намери покой, какъвто тук не можа.

Приживе Дим Дуков бе разпънат на кръст досущ като Христос. Някои го мразеха без да го познават. Обиждаха и хулеха, но всъщност му завиждаха за бохемския живот, свободата да сбъдва мечтите си. Тези, които го познаваха, задължително го обикваха. При това с любов, която не знае граници и не включва условности.

Дим никога не е оплакваше от живота, макар че понякога го сиктирдосваше. Това по-скоро бе някаква схватка -двубой между двамата с предизвестен победител. Не случайно цели два месеца се бори за глътката въздух с искрицата надежда, че ще стане чудо и ще оцелее. В последните си минути пак намира сили да се смее. Разказва виц, когато внезапно клюмва и умира…

Още преди Коледа усещаше, че нещо ще се случи. Казваше, че не може да долови какво е, но щяло да стане ясно. Връщаше се назад към спомените, стигна дори до щастливото си детство и не случайно качи хлапашките си снимки във фейсбук.

Седмица преди да постъпи за операция в болница „Доверие“, бе стопил теглото си наполовина. Приличаше на солетка, която се разхожда по столичната ул.Екзарх Йосиф“, където се намира хотелът му. Усмихнат и радостен…. Естествено и влюбен.

Дим Дуков

Цели три години от живота си скандалният монах прекарва в Австралия, където сключва граждански брак с Анита. Красавицата има български корени и често гостува на роднините си в София. По време на парти се запознава с отец Дамаскин, който в онези времена го раздава светска личност. След три месеца безпаметна любов решили да подпишат, но в ерата на соца бракът с чужденка носел доста проблеми на кандидат-младоженците. Заформила се една дълга история с документи, разиграване в общината, в милицията.

47-годишният Дим не можа да изпълни само две от мечтите си – едната да стане стюард като майка си Вера, в някогашната БГА „Балкан“- а другата – да има деца.

С първата си мечта се сбогува, преди да навърши 20 години. Причината за неуспеха е в сексуалната му ориентация. Дуков се явява пред специална комисия. Медицинските тестове показват, че е здрав като бик. Но се намира един полковник от комисията, който се провиква : „Ти не можеш да станеш стюард, защото си педераст“.

Деца така и не сколасал да направи, жените, от които искал бебета, все отлагали създаването на потомство за други времена. В един момент се замислил да си осинови хлапе, но решил, че обществото в България ще гледа на това момче или момиче с лошо око. Планувал да си вземе хлапе, след като отиде да живее в чужбина, но и това не станало.

Забавните му истории нямаха край, така както бе безкрайна любовта му към Краси и въобще към всичките му приятели. Навярно сега ги разказва на ангелите.

ВИЖ ВИДЕО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *