Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Девня настръхна заради теч от химзавода на Николай Банев!

Теч в завода вся паника в гражданите на Девня

В събота Девня  изтръпна  от ужас, заради сериозна авария  в химическия завод на Николай Банев „Полимери“ АД.  Причина за страха на гражданите  на Девня стана спукал се контейнер за  съхранение на химически  вещества в завода на олигарха. Резервоарът, който изправи Девня на крака и вся масова паника е съдържал приблизително 2000 кубични м. трихлоретан.

Николай Банев ще отнесе акт на стойност 50 хил. евро заради аварията

За щастие работниците в „Полимери“ бързо открили теча и реагирали максимално бързо, за да овладеят аварията и предотвратят евентуалните щети,  но само броени часове след първия пробив, настъпил нов по –  сериозен. За да бъде овладян неочаквания срив  в системата е свикан по спешност кризисния щаб, а самият губернатор Данчо Николов заяви, че жителите на Девня, както и тези от близките села могат да бъдат спокойни, защото химическото вещество, което е изпуснато  е почти безобидно.

Служители на „Полимери“ АД от своя страна също побързаха да успокоят местните,  като заявиха, че изпуснатия трихлоретан е не по – опасен и вреден за здравето им от изпаренията на блажна боя при боядисване, само че е в малко по – голямо количество. Въпреки обясненията на специалистите, че аварията не е опасна за жителите на Девня и околните села,  собственикът на завода Николай Банев ще отнесе солидна глоба в размер на 50 хиляди евро, защото не е спазил изискванията за съхранение на химическото вещество, поради което е настъпил теча и е цяло чудо, че не е изтекло нещо значително по – опасно.

Николай Банев не спазва изискванията за съхранение на химическите вещества в „Полимери“ АД!  ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *