Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Деветата планета спасила Земята

Слънчевата система

Някога  Слънчевата система се е състояла от 9 планети, пет от тях са били  гиганти. Последната или 9 – тата подред била буквално изтласкана от Слънчевата система, което в крайна сметка се оказало животоспасяващо за нашата планета Земя. Това констатира ученият от университета в Сан Антонио – Дейвид Несворни. Според астрофизика, когато Слънцето достигнало 600 млн. години, то започнало да групира около себе си другите небесни тела. Съвсем логично по – големите по размер планети като Юпитер, Уран, Нептун и Сатурн  се движели доста хаотично. През този период обаче техните орбити все още не били изградени и поради този факт те били предпазени от допир с чужди тела с по – малки размери.

9 – тата планета спасила Земята

С течение на времето обаче хаотичните движения на Юпитер довели до значителни промени в нейната орбита, което станало предпоставка за по – сериозни движения  от страна на  вътрешните планети Марс, Венера и Земята. Това в крайна сметка неминуемо в определен момент щяло да предизвика пълното унищожение на Слънчевата система, а нашата планета да се сблъска с ускорение или във Венера, или в Марс. Благодарение на 9 – тата планетата обаче Юпитер в крайна сметка рязко сменя орбитата си и се отблъсква или от Нептуп, или от Уран  и променя своето местоположение в Слънчевата система, което е понятно за нас и до момента.

По този начин Юпитер престава да оказва влияние върху орбитите на вътрешните планети и да им придава излишна инерция. В крайна сметка именно този факт спасява Земята от абсолютна разруха преди 4 млрд. години. Според Дейвид Несворни обаче точно тогава е изхвърлена завинаги от Слънчевата система и непознатата   за нас 9 – та планета – спасителка.

Как се ражда Слънчевата система! ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Деветата планета спасила Земята

  1. dani Отговор

    24.11.2011 в 8:37

    kolko jalko ,za dvykrakite sega da se machat .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *