Детектив Марин Маринов: Братята роми да си налягат парцалите! ИНТЕРВЮ

1

Склед като не мина сагата със студентските протести и нагнетяването на страх от бежанците, сега дойде ред на номера с циганските партенки, финансово важен за определен кръг политици, смята председателят на мото клуб „Велика България“ – детективът Марин Маринов. Потърсихме го във връзка с появилата се информация, че из страната тръгват цигански патрули, които да пазят ромите от „агресивните българи“.

Марин Маринов
Марин Маринов

Марин Маринов често е център на общественото внимание не само заради интересната професия, но и с голямото си родолюбие. Винаги, когато има „гореща точка“ в страната, той е там заедно с момчетата си. През септември бяха в Катуница, Пловдивско. Обикалят родината и са готови да помогнат на всеки гражданин, почувствал заплаха за живота си.

Маринов е първият частен детектив у нас след 1989 г. Преди това е служил в системата на МВР. Той е шеф и основател на Българска асоциация на частните детективи. Работил е върху различни случаи – от семейни конфликти и изневери до издирване на безследно изчезнали. Благодарение на професионализма му са разплетени над 1200 криминални случая.

Има издадени три смъртни присъди – първата от Поли Пантев, втората от Христо Върбанов – Папата и третата от момчета с маски. Близък приятел на Иво Карамански, той оцелява при разстрела на Кръстника, макар и прострелян с три куршума в тялото.

Марин Маринов– Г-н Маринов, известен сте с точните си анализи на всички видими и невидими процеси, които стават в държавата. Заговори се, че ще бъдат създадени отряди от ром и, които да патрулират по улиците на София и Северозападна България – предимно Лом, Монтана и Враца, за да предпазват циганите от набезите на българите. Знаете ли нещо по въпроса?
– В Русия има подобни групи, които са кръстени Отряди на малцинствата за отбрана. Ако у нас се създаде подобно нещо, трябва да вземем сериозни мерки. Аз лично не мисля, че някой в България ще позволи създаването им. Да, разни хора могат да обикалят по телевизиите и да казват всичко. Но е доста наивно, ако зрителите се хващат на подобни лъжи като тази, че полицията ще застане на страната на ромите. Граждански отряди има по цял свят. Но те обикновено не се създават на малцинствена основа. Тяхната цел е охрана на имуществото, помощ на съседа. В Германия например има райони, в които няма силно федерално присъствие. Там съществуват подобни отряди, които патрулират, за да не стават грабежи. Но да създаваш групички, чрез които се нагнетява етническо напрежение, е нелепо. В България може да има отряди от българи, но не и от цигани или каквито и да било други етноси.

– Смятате ли, че нашите цигани могат да бъдат обучавани в стрелба, физическа култура, както подобните структури в Русия – ОМОН?
– Не. Мисля, че няма да се намери български офицер, който да се захване да ги обучава в каквото и да било. По принцип военнослужещите са доста патриотично настроени, истински родолюбци.

– Но има доста богати цигански барони, които могат да плащат за определени каузи?
– Не ми се вярва. Няма български офицер, който да вземе пари от барон, за подобна кауза. Ако го направи, ще бъде заклеймен от цялото съсловие. Мисля, че има хора, които ходят по телевизиите и разказват легенди. Ако се сформират такива отряди у нас, ще се стигне до челен сблъсък, ще се върнем във времето на Югославия през 90-те години на миналия век, ще се стигне до гражданска война на верска и етническа основа, което никой не иска. Братята роми не са заплашени от нищо. Те самите са разделени и живеещи в страх от своите. Такива като Цар Киро и още няколко самопровъзгласили се барони, които живеят на гърба на другите цигани – предимно бедни български граждани, си мислят, че могат да вършат разни щуротии. Между самите джипсита има голяма финансова разлика. Докато някой от тях тънат в разкош, други крадат, за да се прехранват. Така е и при нас – обикновените българи едва свързват двата края, а шепа олигарси живеят като синове на Крез. Съгласете се, че няма как бедните да обичат и да тръгнат след богатите, да играят по тяхната свирка.

– За какво обаче е тази тупурдия – да има шайки въоръжени роми?
– Допускам, че е инициатива на ромски барони, които искат да защитят не себе си, а бедните си братя и сестри. Целта е да опазят имотите си, заграбеното, бизнеса си, защото джипситата вече се отракаха и видяха, че не могат да живеят в лъжа. Не бих се учудил, ако зад ромите, които наперено дават интервюта стои Цар Киро. Не съм чул друг известен циганин да е заплашен. Сериозните етнически напрежения бяха в Катуница, където той има доста имоти, и в село Мечка. В Костинброд също има доста барони, там е и мешерето, и Ицо Папата, но тези хора не стоят зад идеята за патрулки на етническа основа. Те са зрели хора, гледат да им върви бизнесът и да има мир. Разсъдливи са и знаят, че напрежението не би облагодетелствало никой. Само престъпен ромски бос би настоявал за отряди, които да безчинстват, за да му осигуряват разкош.

– Вашето сдружение „Велика България“ как би могло да помага на гражданите, ако се стигне до там тумби от роми да кръстосват градове и села?
– Моля ви се! Няма как да има такива тумби. В момента из София бродят наши отряди, които нямат общо с тези на Боян Расате и не се афишират. Аз съм председател на национален форум „Обединение“ и ще направя така, че винаги да бъдем на нужното място. Но ние не можем да защитим хората, защото нямаме такива права. Ще видим какво се случва, колко е напрежението и ще алармираме органите на реда. Формирования като нашето се наричат звена за съдействие и взаимопомощ. Съществуват по цял свят и не са нещо ново. Ромските отряди няма как да се случат, защото няма да го допуснем. Все още има българи, които обичат родината си. За мен това са партенки, които целят да ескалира етническо напрежение, да се стигне до разделение на обществото, защото в момента то е в колапс. Наивно е да се мисли, че някой ще тръгне да напада бедните катуни. Какво ще прави българин в катун?!

– Хубаво е, че вие не вярвате в създаването на отряди от типа на руските ОМОН…
– Да, познавам достатъчно патриоти и родолюбци. Аз лично не одобрявам насилието над който и да било – нито над човек, нито над животно. Българските офицери са се клели в знамето – това е голяма отговорност. Ние ще намерим и сърце, и сили, за да защитаваме българщината. Не препоръчвам на братята роми да тръгват по този път, да се водят от акъла на чорбаджиите си. Трябва да си налягат парцалите и да ограничат циганската престъпност. Време е да ходят да работят.

– Знаете ли каква е съдбата на Цар Киро, който изрази намерение да се върне в Катуница? В същото време вашата организация застана зад жителите на селото, които са против цялата фамилия и разбира се, имат своето основание…
– Не се е върнал в Катуница. Живее си в Пловдив, но като всеки богат човек има дом и в София. Ще повторя, че не бих се учудил, ако зад цялото това напрежение седи той. Защо?! Защото е наясно, че местните не го искат, макар че той има доста къщи там. Чрез такива ромски въоръжени отряди той би могъл да постигне целта си. Но ви уверявам, няма как да стане. Има личности, които целят дестабилизацията на страната и те са ясни. Сега пробват с циганската партенка, защото видяха че не стана чрез студентските стачки, нито с нагнетяването на страх от бежанците. Налива се масло в огъня, но има разумни люде. То е ясно, че негрите из центъра на София, които създават впечатление, че сме в Америка, са сирийци до толкова, колкото аз съм узбекистанец. Заигравката с тях е тънка нишка, която може лесно да се скъса, но едва ли ще стане. Определено някои си играят с психиката на българския народ, което не е добре. Тези кукловоди можем да познаем по думите, които използват и които са предали на обикалящите по телевизиите мюрета. Аз лично не разбирам какво искат циганите от държавата. Да им позволи да крадат ли?! Да изнасилват и да убиват свободно ли?! Че те и без друго смучат социални помощи и крадат ток, какво още им липсва?! Те са най-облагодетелствани в момента от цялото население на страната.

– Защо мислите така, очевидно не им е лесно?!
– Защото имат Хелзинкски комитет и Красимир Кънев. А ние нямаме зад гърба си мощна организация, която да ни защитава пред Европа. Преди няколко години подобно изказване за създаване на ромски отряди би било недопустимо. Какво толкова са се разприказвали ромите, я да работят. Ние ги приемаме като част от себе си, няма опасност за тях. Просто не искаме да крадат, а да си изкарват често прехраната, както цяла България.

ВИЖ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/L87CueQJ9MA

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

1 коментар

  1. Ромски патрули във Видин,Лом,Монтана,смешно.Там ромите са 80% от населението от кой ще се пазят.Какво обучение при тази мързелива ,деградирала сган?В тези области са останали само възрастни хора които са обирани всекидневно.Циганските патрули ще ги пазят ли?Ще попаднат на някой превъртял партизанин и ще стане мазало.Там има много луди старци с пищови.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *