Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Деси Бакърджиева чупи дъски с ръце, с един удар поваля противник

Актрисата крие черен колан по бойно карате

Деси Бакърджиева

Зрителите я познават като наивна кифла, но в реалния живот Деси с чувство за хумор обича да казва, че е по-скоро кроасан. За това твърдение чаровната актриса от сапунките „Стъклен дом“ и „Фамилията“ има основателни доводи. Бакърджиева може да се похвали с няколко тапии, като една от тях е докторска степен. Освен това е успешна бизнес дама, всеотдайна майка, а като дете си извоювала черен колан по карате. Днес в академичните среди настоятелно я убеждават да се посвети на науката, но Деси мечтае за запомнящи се роли в киното и възможността един ден да построи църква.

„Вярваща съм и се надявам да успея да построя храм или да помогна за изграждането му“, лаконична е винаги Бакърджиева, когато в интервюта й се налага да споделя за мечтата си. В артистичните среди се говори, че тя винаги е била силно набожна, което вероятно се дължи на възпитанието й. Вечно усмихнатата блондинка произхожда от високообразовано семейство. В него преобладават икономистите. Такова образование имат баща й, майка й, сестра й и леля й.

„Дядо ми, Бог да го прости, е завършил в Германия две висши образования. Другият ми дядо също е с висше образование – военен, полковник“, споделяла е Деси.

Затова и не е никак чудно, че тя държи особено на образованието и стриктно следва семейната традиция да има поне едно висше. Тъй като Деси винаги е била взискателна към себе си, не се задоволила само с една диплома
и днес има няколко. Успехите й носят радост на родителите й, но в началото те съвсем не приели с възторг избора на амбициозната си щерка. Всъщност Деси го направила тайно. Съобщила им пред свършен факт, че ще става артистка. За първи път прага на НАТФИЗ родената в София бъдеща звезда прекрачила като ученичка, последна година в Немската гимназия. Тя придружавала близката си приятелка Йоана Буковска. Звездата от „Дунав мост“ щяла да се явява на кандидатстудентски изпити, а Деси – да й пази страх. Покрай Йоана обаче и Бакърджиева се изявила.

„Непременно да кандидатстваш другата година“, казал й за довиждане Стефан Данаилов. Деси се вслушала в съвета му. Влечението й към сцената обаче не датира от тогава, а още от детството й.

„Бях на 4 години и участвах в концерт в чест на Людмила Живкова. Тодор Живков беше в ложата, а ръководителката ни каза,че ако стане на крака и започне да пляска, цялата зала ще го последва. Аз си изпях „Който рано ляга, сутрин рано става“ и толкова се омаях от аплодисментите, че забравих да се върна зад кулисите“, споделя през смях Деси.

Тя се изявявала в БНР, в Детския радиохор на Минчо Събев. Ходила и на няколко асамблеи „Знаме на мира“. Така съвсем естествено у нея се загнездила надеждата, че може да има успешна музикална кариера. И тогава идва първото разочарование за малката Деси.

„Спрях да пея, защото се получи нещо с гласа ми, просто изчезна”, казва бъдещата звезда. Тя обаче не се отказва от мечтата си, защото винаги е знаела, че е орисана да бъде на сцена Убежденията й се затвърждават, когато се явява на конкурс за деца актьори в театър „Сълза и смях“ при проф. Венцислав Кисьов, Тамара Карабуйкова-Войс и Бончо Урумов. Приемат я веднага и Деси се учи на актьорско майсторство заедно с Асен Блатечки, Филип Аврамов, Теодора Духовникова. Там Бакърджиева усъвършенства уменията си и окончателно решава да се занимава с кино и театър.

„Нося го в гените си. Прабаба ми Тодора Бакърджиева и сестра й Екатерина Златарева са сред основателките на Народния театър“, разкрива чаровната блондинка. Докато малката Бакърджиева търчала по постановки и зубрела реплики, родителите й си мислели, че това е просто увлечение и хоби. Деси била наясно, че ще срещне съпротива, ако разкрие своите бъдещи творчески планове. Затова действала смело и решително, както винаги е правила.

В деня на кандидатстудентските изпити в НАТФИЗ, Бакърджиева дори не споменала на родителите си, че има намерение да пробва късмета си. Отишла тайно в академията, където изпитите продължили до късно вечерта. Някъде след 23,00 изнесли списъците пред академията и Деси разбрала, че е приета. Била толкова въодушевена, че съвсем забравила, че мисията й е тайна. Позвънила вкъщи, за да съобщи на родителите си добрата новина. Телефона вдигнала майка й с думите: „Десислава, колко е часът? Какъв трети кръг? Сега щях да звъня в полицията“.

Деси учи в класа на проф. Енчо Халачев, а когато завършила получила редкия шанс да играе в постановка на Мариус Куркински в Народния театър. Пиесата била много успешна, но след две години на Деси й се наложило да се откаже. Спира, защото научава, че е бременна. Таткото е нейната първа любов, която така и не продължава дълго.

До днес Деси отказва да разкрие подробности за бащата на дъщеря си Анна – Мария както и причините, поради които са се разделили. Огромна помощ и подкрепа в онзи момент получила от семейството си. Някъде между свикването с мисълта, че ще бъде самотна майка и притесненията дали ще се справи, Бакърджиева успяла да завърши магистратура по медийна информация и рекламно продуцентство в УНИБИТ. Прекарала и две години в Берлин, където учила за стилист при Рене Кох. Преди година пък сътвори колосален труд от 222 страници и стана доктор по теория на научната информация. Докторската си степен защити в Университета по библиотекознание и информационни технологии в София.

Сега е обещала на Стефан Данаилов най-сетне да завърши специализацията си по кино в НАТФИЗ. Как ще намери време за това предвид натоварената си програма 34-годишната звезда все още не е наясно.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *