Депутатите си поръчаха нови мебели, ремонти и обучителни курсове на довиждане

1

Дране до последно – след оставката направиха поръчки за милиони левове

Ето ги нашите любимци
Ето ги нашите любимци

Няма спирка за кръволоците на заплата в Народното събрание. Днес стана ясно, че напускащите до дни парламента депутати, са направили купища с поръчки за ремонти, нови мебели и … образователни курсове. Огромна част от тях са направени, след като Борисов обяви официално оставката на своя политически кабинет.

Така например, на 25 февруари в Агенцията по обществените поръчки е пуснат търг за „изработка, монтаж и доставка на мебели за сградите на НС”, който е на стойност цели 300 000 лева. Въпросните нови мебели ще бъдат поставени в кафенето на народното събрание и източното крило на Партийния дом.

Парламент
Парламент

Народните избраници обаче не се ограничават да поръчват нови мебели само за работното си място. Също така с нови предмети ще се обзаведат мандатните жилища, ресторантите, базата във Велинград. За това също са предвидени около 100 000 лева от джоба на хората.

За да не оставят на своите наследници „разрушени” сгради, депутатите са решили да изремонтират и покрива на гаража на НС, за което ще бъдат броени 65 000 лева. Точно сега е моментът да бъдат излети и нови бетонни настилки за 40 бона във ведомствените апартаменти на избраниците, намиращи се в квартал „Мотописта”. Още по – удачно е да се направи и ремонт за 190 000 лева на помещение в Партийния дом, което е отредено за нова библиотека.

Почивно – лечебната база във Велинград не е подмината и за „спешен” ремонт там са определени 85 000 лева. Само за строителен надзор в зала „Света София” ще бъдат извадени 180 бона от джоба на данъкоплатеца и още 150 за „авторски надзор”.

Особено внимание се обръща и на автопарка към Народното събрание. За ремонт и поддръжка на депутатските автомобили са заделени 80 000. Умните и съобразителни депутати дори са се сетили да предвидят и търг за застрахователните компании, за което е отделена предварителна сума от 150 000 лева.

За финал оставихме най – интересното. Любимите народни представители са си поръчали и езикови курсове за цели 120 000 лева, нищо че до броени дни повече няма да са депутати. Вероятно са направили това в улеснение на колегите си от следващото Народно събрание или пък до един си вярват, че ще оцелеят за по още един мандат.

Като обобщение може да кажем, че грижите на депутатите за наследниците им в следващия парламент струват на народа почти 1 500 000 лева. Погледнато реално това за богата България не са кой знае колко пари, нищо че с тях биха могли да се построят около 500 нови детски площадки например. Изводите оставяме на вас.

Ето как работи Народното събрание според депутатите:

http://www.youtube.com/watch?v=udOCoIQzVC0

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *