Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Депутатите безочливо си гласуваха 10 дена почивка, докато кризата цеди държавата

deputatiДепутатската ваканция е нещо свято! Който и да управлява държавата, ненормално дългите почивки на народните избраници си остават. За обикновения българин великденската ваканция свършва на 5 април и на другия ден пак трябва да ходи на работа, за да пълни гушите на депутатите. Но те, народните представители ще лежат цели 10 дена- до 11 април.

Някоя умна глава от ГЕРБ предложи толкова дълга почивка. А уж много щяха да работят! Ден след суровия доклад на ЕС, депутатите решиха да отмарят. Брюксел казва: „имате още много работа”, а наште ще почиват. Бойко, също като предшествениците си, реши да отрича горчивата истина и обяви доклада за най-положителния до момента. А критиките на ЕС прдължават да са едни и същи: борете престъпността, реформирайте съда, имате много лош имидж, заради корупцията. Е, след такава висока оценка- почивката е заслужена!

Дори да не беше доклада на ЕС, задъханата от жестоката криза държава, трябваше да бъде достатъчен стимул за двойни усилия от страна на правителството и парламента. Нехайството на управниците обаче е поразяващо: на фона на безработицата, бедността и отчаянието на хората, да гласуваш 10 дена ваканция е пир по време на чума.

Какво свършиха между дългата зимна почивка и предстоящата великденска такава? … Добър въпрос, deputati1който предполага замисляне. Изработиха най-после антикризисни мерки в стил „Робин Худ”- ще вземат от богатите, за да дадат на бедните. Абсолютен популизъм! Ако така се бори криза, след като си закопал българския бизнес- добре. Гласуваха за н-ти път закон за ГМО, докато го нагодят. Да не забравяме акциите на МВР, които освен ПР на правителството, все още нямат други резултати. Импийчмът за Първанов все още се мотае някъде из канцелариите на парламента, дори не е обсъждан сериозно в пленарната зала. Дали няма да забравят за него след дългата почивка?

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *