Депутати – скинхедс биха емигранти в Гърция

1
Гръцките неонацисти Златна зора

Двама народни представители от новоизбраната неонацистка партия Златна зора (Хриси Авги – б. р.) в Гърция, бяха арестувани по подозрение за побой над емигрант от Пакистан, предадоха властите. Заедно с тях била закопчана и щерката на партийния лидер Николас Михалолиакос, която също участвала в мелето.

Ченгетата в южната ни съседка скопчали общо шест души заради случая с палестинския емигрант. Арестуваните представители на парламента са Йоанис Вулдис и Илиас Панагиотарос, името на лидерската щерка не се упоменава. Всички задържани били разпитани и по – късно освободени, защото нямало никакви доказателства за участието им в търкала.

Гръцките неонацисти Златна зора

Случката се разиграла в столицата Атина, този петък вечерта. Пакистанецът, който е на 31 години пострадал, след като се заврял навярно по невнимание, насред моторизирана група, която започнала демонстрация от мястото, където се намира централата на Златна Зора.

Неонацистката партия получи изненадващо депутатски места по време на предсрочните парламентарни избори в Гърция. Бръсначите излязоха пред избирателите с лозунга „Гърция за гърците” и според политически анализатори, при определени обстоятелства могат съвсем сериозно да разбият досегашния политически модел в държавата, при който властта се поделяше между социалисти и демократи.

Според някои гръцки издания, повече от половината полицейски служители в страната, са гласували именно за Златна зора.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=Gv4KqPaDXj0

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *