Депутати искат отмяна на закона за тютюнопушенето

5
Кирил Гумнеров
Ще има ли реванш за пушачите?

Независимите депутати Кирил Гумнеров и Стоян Иванов коментираха в студиото на ТВ 7  закона за забрана на тютюнопушенето. Според тях, приетите мерки са драконовски и лицемерни.

Кирил Гумнеров, който преди време беше член на ПП АТАКА, е против забраната за пушене. Въпреки че е непушач, според него това решение на парламента изправя пред фалит много малки бизнесмени, които разчитат на 1 кафене или кръчма. Гумнеров е на мнение, че местата, където има вентилация и специални зали за пушене трябва да си функционират и примерно да плащат по-големи данъци. Забраната повлия вече на много малки бизнесмени, които фалираха заради абсурдите на управляващите. Независимите депутати са на мнение, че е хубаво да има подобен закон, но той да навлезе плавно, както е в повечето европейски страни. По данни на социолози, въпреки приетия закон, пушачите не намаляват, а само се ограничават да пушат на обществени места. Това прави решението за забрана неефективно и лицемерно, защото след забраната на цигарите се обсъжда легализирането на марихуаната.

Кирил Гумнеров и Стоян Иванов са решени да променят закона за забрана и подготвят нов проектозакон, който ще внесат в Народното събрание. Тяхната идея е провокативна и искат да се криминализира производството и продажбата на тютюневи изделия. Според двамата народни представители, не може да искаш приходи от продажба и акцизи, а в същото време да налагаш обществена забрана. Дали тяхната провокация ще има някакъв успех за момента си остава загадка.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

5 КОМЕНТАРИ

  1. Този закон е създаден от малоумници,които си имат пари и не ги интересува,какво ще стане със заведенията и персонала !

  2. Работя в нощем клуб, работата след приемането на забраната не намаля – напротив, идват повече хора. Пушачите си излизат навън и си пафкат и след това даже се радват че няма да си тръгнат вмирисани. Персонала който не пуши е супер доволен, иначе беше обречен – или да търпи зловоние или да работи… Закона е идеален и не трябва да се променя-ще спаси много човешки животи.

  3. не желаем да се съобразяваме с капризите на непушачите затова ето добра идея за частните клубове.даже предлагам ние пушачите да създадем едно затворено общество от такива като нас със съответните правила,членски карти за достъп до клубовете със съответния устав и условия за приемане в обществото.така ще можем да си общуваме свободно и непринудено да си прекарваме свободното време.условията могат да се направят и да се учреди едно такова общество с единствено условие непушачи да не се допускат под никакъв предлог в нашите бъдещи клубове.веднъж пуснат ли ги пак ще ревнат че им нарушаваме правата.на тях закона достатъчно права им даде така че да нямат повече претенции.в крайна сметка и ние сме хора а не улични кучета имаме право на свобода да избираме с кого да общуваме.ако можем това да го осъществим си решаваме проблемите завинаги и поставяме една твърда граница между нас и тези които не пушат.няма повече да имаме пресечни точки с тях и да им слушаме упреците.ще бъде необходима и помощ от депутатите юристи на цигареното лоби в парламента вярвам че ще получим подръжка от тях за да се узакони едно такова общество на пушачите.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *