Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Депутатът от ГЕРБ Емил Димитров върти далавери с мафиота Киро Японеца

Депутатът от ГЕРБ Емил Димитров завъртял бизнес с Киро Японеца

Депутатът от ГЕРБ Емил Димитров завъртял бизнес с Киро Японеца

Депутатът от ГЕРБ Емил Димитров е продал на Киро Японеца имот в Боровец в местността Широката поляна. Парцелът лека-полека се бетонира и скоро на поляната ще стане много тясно от излетия бетон, недоволстват в Самоков.
Върху терена през последните години гръцката строителна компания „Гек терна“ изгражда комплекс от богаташки планински къщи. „Боровец еуфория клуб“ е инвестиция за над 26 млн. евро. По-голямата част от апартаментите вече са продадени или резервирани, показва справка в сайта на комплекса. Гръцката компания „Гек терна“ в момента строи и бизнес центъра „Сити тауър“ на площад Македония на мястото на изгорелия цирк.
Теренът в живописната местност в Широка поляна в Боровец, върху който са подредени ваканционните вили, през годините сменя няколко пъти собствениците си. В Самоков се знае, че преди 1944 г. земята е била на местното училищно настоятелство. Въпреки това през 2006 г. Министерството на земеделието и горите вкарва имота от над 20 дка. в актините на „Бороинвест“ АД. Самоковци водят дела в съда, опитват се да докажат, че теренът е на местното училищно настоятелство, но нямат никакъв шанс. Съдът ги отрязва.
Така имотът се оказва собственост на „Бороинвест“ АД, зад което стои с цялата си сила и влияние Емил Димитров. Той е

Киро Японеца

Киро Японеца

братовчед на шефа на Националната служба за охрана Димитър Димитров и има разнообразни бизнес интереси не само в туризма. Известно е, че е сред най-големите дистрибутори на цитгари, а освен това притежава и дългосрочнаа концесия върху ловните стопанства „Елен“ край Етрополе и „Шерба“ край Долни чифлик. В тях често ловува и президента Георги Първанов.
През 2006 г. дружеството на Емил Димитров продава земята в Широка поляна на „Бул рент“ – София АД. Управител на тази фирма е Киро Киров, по-известен като Киро Японеца, а синовете му се водят собственици. Година по-рано в грама до тайните служби в САЩ бившият американски посланик Джеймс Пардю е описал Киро Японеца като „известен наркотрафикант и цигански барон“.
През 2007 г. Киро Японеца си намира съдружник – току-що регистрираната фирма „Айкън-Боровец“ ЕООД. Управител е сивнът му Януш. Чрез „Айкон“ Киро Японеца се свързва с гръцката компания „Гек терна“. Върху имота на училищното настоятелство в Самоков започва грандиозно строителство. Гърците допълнително купуват още земя от частни лица и скоро Широка поляна ще бъде напълно застроена.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

2 кометара за Депутатът от ГЕРБ Емил Димитров върти далавери с мафиота Киро Японеца

  1. пенева Отговор

    26.08.2011 в 7:45

    ако някой смята,че в парламента са идеалисти,значи че е наивен.така че,внимавайте как гласувате.знаете ли,че ако не гласувате,гласът ви се разпределя пропорционално на всички влезли в парламента?затова ТРЯБВА ДА СЕ ПУСНЕ НЕДЕЙСТВИТЕЛНА БЮЛЕТИНА,ако няма за кого да гласувате.НО ТРЯБВА ДА СЕ ГЛАСУВА!засега политическата класа е спокойна,защото споменатото не се обяснява на хората.как беше-АКО ОТ ИЗБОРИТЕ ИМАШЕ СМИСЪЛ,ЩЯХА ДА ГИ ЗАБРАНЯТ?но има и друга песен-ДЕЛОТО ПО СПАСЯВАНЕТО НА ДАВЕЩИЯ СЕ Е В РЪЦЕТЕ НА САМИЯТ ДАВЕЩ СЕ!!!!!!!

  2. - Отговор

    02.09.2011 в 9:44

    Какви избори? Нямате право на избор . Тъпанара НЯМА право даизбира.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *