Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Делян Пеевски грабна още 3 медии – вестниците „Шоу“, „Торнадо“ и сайта „Livenews“!

шоу торнадоОще 3 медии влязоха в информационния консорциум на монополиста Делян Пеевски. Според отлично запознати, това са ввестниците „Торнадо“, „Шоу“ и електронната медия „Livenews“. Кадарът на ДПС Делян Пеевски и неговият финансов благодетел Цветан Василев съвсем умишлено контролират изданията без официално да оповестяват присъствието си в медиите.
delian_peevski9Поради надигащото се недоволство от медийния монопол на Делян Пеевски, бизнесменът е избрал нов подход за контрол върху последните си придобивки. Това ставало чрез специални договори между продавач-купувачи, осъществявани под легитимността на банкови операции.
Първи от изброените медии в ръцете му попада вестник „Торнадо“, 40 % от който вече са собственост на Корпоративна търговска банка, независимо, че издателят Огнян Стефанов се води идноличен собственик. За тези 40 % Стефанов получава две плащания от 120 хил. веднъж през март и още 130 хил. лв. през май лично от собственика на банката Цветан Василев.
Втората медия, която попада в лапите на монополиста Пеевски е в. „Шоу“.
Според заапознати един от основните първоначални посредници мужду собственика на вестника Георги Илиев и Пеевски и Василев, е депутатът от БСП Атанас Мерджанов. Той е дългогодишен приятел на собственика на Корпоративна търговска банка и изцяло се

Делян Пеевски

Делян Пеевски

ползва с неговото доверие и протекция. Самият депутат на БСП от Ямбол беше един от най-важните хора на столетницата в миналия парламент. Свидетели разказват, че по това време Мерджанов открито лобирал за Корпоративна търговска банка, което помогнало в нея да се окаже скандално голям процент от държавните пари и плащания.
Първоначално собственикът на „Шоу“ Георги Илиев бил против продажбата и прякото обвързване с консорциума на Пеевски. Когато обаче тиражът на „Шоу“ и другите вестници в групата на Илиев започнал сериозно да пада, а на пазара предстояло да се появят още две нови жълти издания, Георги Илиев склонил да се раздели с 50 % от „Шоу“.
За разлика от Огнян Стефанов, той спазарил доста по-добре най-оборотния си вестник. Според мнозина той е прибрал близо 1 млн. лв. от сделката.
Последната и най-нова медия в групата на Делян Пеевски и Цветан Василев е масово рекламираният в последно време новинарски интернет сайт LIVENEWS. В него обаче, за разлика от предните две медии, новите акционери директно придобили контролния пакет на медията, като закупили над 70% от собствеността й. Както и в предните два вестника обаче, и в интернет сайта LIVENEWS Пеевски и Василев съвсем умишлено останали напълно анонимни.

Въздесъщото трио Бареков, Пеевски, Василев

Въздесъщото трио Бареков, Пеевски, Василев

Пеевски пък, освен че си построи нов 24-часово охраняем тунел-изход от сградите на печатница „Родина“ с цел да има алтернативен път за бягство при опит за атака или покушение срещу него, главно се занимава с това да води дълги и безсмислени всекидневни обеди със своя най-добър приятел и водещ от ТВ7 Николай Бареков. За целта медийният магнат дакупил ресторант в малката уличка под „Интерфорум“ срещу хотел „Хемус“, където почти всеки ден заедно с Бареков обядват избрани деликатеси, полети обилно с отлежали вина. Безумието на Пеевски стигнало дотам, че ресторантът, който доскоро бил един от най-оборотните в района, в момента въобще не работел за външни клиенти, а отварял единствено за обедите и вечерите на своя нов собственик и неговия верен шут. Джиповете с охраната пък редовно причинявали невиждани задръствания, което принудило жителите на квартала да напишат протестно писмо до кмета на Лозенец.
Естествено, нищо не последвало!

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Делян Пеевски грабна още 3 медии – вестниците „Шоу“, „Торнадо“ и сайта „Livenews“!

  1. никъде не пишете че е собсгтвеник на доста списания като топгеар, Аутобилд, Хелоу и още поне 3-4 списание на фирма МС тийм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *