Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Деленото на бедни и богати ражда насилие между бг. тийнейджърите

deca_nasilie9 Агресията между тийнейджърите, често прерастваща в насилие, се дължи на социална дискриминация. Младежите между 14 – 19 – годишна възраст се делят на групички в зависимост от финансовите възможности, които им осигуряват родителите. Това показват резултатите от изследване, проведено от гражданската организация „Право на избор”.

Друг стряскащ факт е, че освен на социална основа, сред учениците има расова и религиозна дискриминация. По- голямата част от анкетираните тийнейджъри нямат нищо против да имат различниdeca_nasilie8 съученици, но заявяват, че не биха дружали с тях. Според психолози, в училищата трябва да се въведат часове предотвратяване на насилието, заради какъвто и да е вид дискриминация. Това обаче едва ли ще даде резултат. Часовете по сексуално възпитание все още не са научили младите хора да не правят безраборен секс, нито пък да използват презервативи. Тийнейджърките масово все още не знаят как да се предпазват от венерически болести или от нежелана бременност – ако момичетата знаеха, нямаше да сме сред първите в Европа по аборти на непълнолетни.

deca_nasilie6Поляризацията сред възрастните в обществото и омразата към различния, се попиват като гъби от тийнейджърите. Това се дължи и на нестабилната им психика на тази възраст, но най- вече на семейната среда.

Расте едно поколение без морални устои, закърмено с ненавист и материализъм. И не защото в училище няма часове, които да ги научат на толерантност. Това се възпитава в къщи. Ако родителите не бяха притиснати от стресиращото си ежедневие, може би щяха да обръщат повече внимание на децата. А може би – не. Може би хората са станали такива егоисти, че не ги интересува в какви ценности се възпитават децата им. skandalno.net

Виж любопитен репортаж за детското насилие! ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *